04/01/2022 04/01/2022 Ένα σύντομο, ευχετήριο, μαγνητοσκοπημένο μήνυμα προς όλους τους Ρουμάνους απέστειλε με την ευκαιρία της εορτής των Θεοφανίων ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, λέγοντας τα εξής:  «Με την ευκαιρία της εορτής της Βάπτισης του Κυρίου, απευθύνουμε σε όλους τις ευχές για υγεία και ευτυχία, ειρήνη και χαρά μαζί με την καθιερωμένη ευχή για χρόνια πολλά!»,...
04 Ιανουαρίου, 2022 - 18:27
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2022 - 18:13

Μήνυμα του Πατριάρχη Ρουμανίας για τα Θεοφάνεια

Διαδώστε:
Μήνυμα του Πατριάρχη Ρουμανίας για τα Θεοφάνεια

Ένα σύντομο, ευχετήριο, μαγνητοσκοπημένο μήνυμα προς όλους τους Ρουμάνους απέστειλε με την ευκαιρία της εορτής των Θεοφανίων ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, λέγοντας τα εξής: 

«Με την ευκαιρία της εορτής της Βάπτισης του Κυρίου, απευθύνουμε σε όλους τις ευχές για υγεία και ευτυχία, ειρήνη και χαρά μαζί με την καθιερωμένη ευχή για χρόνια πολλά!», είπε ο Πατριάρχης Ρουμανίας

«Την Πρωτοχρονιά πολλοί άνθρωποι εύχονται ο ένας στον άλλο: Καλή χρονιά! Υγεία! Χαρά! Ευτυχία! Εκπλήρωση όλων των επιθυμιών! Αλλά από πού προέρχονται όλα αυτά τα δώρα; Ποιος μας χαρίζει πολλά ευτυχισμένα χρόνια; Ποιος μας δίνει πλήρη υγεία; Ποιος μας βοηθά να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες μας;», είπε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης στον λόγο που εκφώνησε στον Πατριαρχικό Ναό.

«Μόνο ο Ελεήμων Θεός μπορεί να εκπληρώσει όλες τις άγιες και καλές επιθυμίες μας. Η ζωή, η υγεία και ο χρόνος της επίγειας ζωής μας είναι δώρα που λαμβάνουμε από τον Θεό, τα οποία πρέπει να διατηρούνται και να καλλιεργούνται με μεγάλη προσοχή, ταπείνωση και σοφία, για το προσωπικό καλό της οικογένειας και της κοινωνίας στην οποία ζούμε», συνέχισε ο Μακαριώτατος.

«Ας προσευχηθούμε στον Τριαδικό Θεό να ευλογήσει το στέμμα της χρονιάς στην οποία μπήκαμε, να δώσει στον ρουμανικό λαό, που βρίσκεται εντός και εκτός συνόρων, ισχυρή πίστη, ειρήνη και χαρά, την αφθονία των καρπών της γης, πολλή βοήθεια σε όλες τις καλές πράξεις, τη δόξα της Υπεραγίας Τριάδος και τη σωτηρία!», κατέληξε ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

Η εορτή της Βαπτίσματος του Κυρίου ολοκληρώνει τη σειρά των εορτών που ξεκινούν με τη Γέννηση του Σωτήρος Ιησού Χριστού και θυμίζουν την ενανθρώπιση του Κυρίου.

Φωτογραφία: Basilica.ro/Mircea Florescu

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων