03/09/2021 03/09/2021 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, απέστειλε βίντεο-μήνυμα, με αφορμή τη Διάσκεψη των Ιερέων από τις δύο Επισκοπές της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής. Η συνάντηση έγινε διαδικτυακά σε ιερατικό συνέδριο το διήμερο 27-28 Αυγούστου.    Η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία έδειξε ιδιαίτερη ανησυχία για τις ρουμανικές ορθόδοξες κοινότητες εκτός της χώρας, καθώς δημιουργήθηκαν πολυάριθμες...
03 Σεπτεμβρίου, 2021 - 22:40
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2021 - 22:22

Μήνυμα του Πατριάρχη Ρουμανίας για τη διάσκεψη των Ρουμάνων Ιερέων στην Αμερική

Διαδώστε:
Μήνυμα του Πατριάρχη Ρουμανίας για τη διάσκεψη των Ρουμάνων Ιερέων στην Αμερική

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, απέστειλε βίντεο-μήνυμα, με αφορμή τη Διάσκεψη των Ιερέων από τις δύο Επισκοπές της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής. Η συνάντηση έγινε διαδικτυακά σε ιερατικό συνέδριο το διήμερο 27-28 Αυγούστου.

 

Η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία έδειξε ιδιαίτερη ανησυχία για τις ρουμανικές ορθόδοξες κοινότητες εκτός της χώρας, καθώς δημιουργήθηκαν πολυάριθμες νέες ενορίες για την κάλυψη των πνευματικών αναγκών των Ρουμάνων Ορθοδόξων πιστών, που έχουν εγκατασταθεί εκτός Ρουμανίας, ειδικά στις ΗΠΑ. και τον Καναδά, έτσι ώστε να διατηρηθεί η θρησκευτική, εθνοτική, γλωσσική και πολιτιστική τούς ταυτότητα. Επιπλέον, παροτρύνει τους Ρουμάνους ορθόδοξους, που ζουν στο εξωτερικό να βρίσκονται σε επαφή με τα αγαπημένα τους πρόσωπα που βρίσκονται πίσω στη χώρα, έτσι ώστε οι αποστάσεις να μην προκαλούν πνευματική απομάκρυνση.

Οι προσευχές για τους κεκοιμημένους είναι ιερά πρακτική της Εκκλησίας, η οποία βασίζεται στην Αγία Γραφή και στην Παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Αυτές οι προσευχές δεν είναι, απλώς, ανθρώπινα έθιμα, αλλά είναι έκφραση ορθόδοξης πίστης και αγάπης για τους κεκοιμημένους.

Τέλος, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τους ιερείς για το ποιμαντικό και ιεραποστολικό τούς έργο προς τους ορθόδοξους Ρουμάνους της αμερικανικής ηπείρου.

Επιμέλεια: Πελοπίδας Κουλούρης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων