03/09/2022 03/09/2022 Ο Μητροπολίτης Βανάτου κ. Ιωάννης έστειλε μήνυμα με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά στη Ρουμανία που ξεκινάει τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στο οποίο εξήγησε την αποστολή του σχολείου και τη σύνδεσή του με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι «Θεμελιώδης θεσμός της ανάπτυξής μας αποτελεί το σχολείο το οποίο σήμαινε και συνεχίζει να σημαίνει γνώση,...
03 Σεπτεμβρίου, 2022 - 19:37
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2022 - 19:39

Μητροπολίτης Βανάτου: Εκκλησία και σχολείο συμβάλουν στον διαφωτισμό του λαού

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Βανάτου: Εκκλησία και σχολείο συμβάλουν στον διαφωτισμό του λαού

Ο Μητροπολίτης Βανάτου κ. Ιωάννης έστειλε μήνυμα με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά στη Ρουμανία που ξεκινάει τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στο οποίο εξήγησε την αποστολή του σχολείου και τη σύνδεσή του με την Ορθόδοξη Εκκλησία.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Θεμελιώδης θεσμός της ανάπτυξής μας αποτελεί το σχολείο το οποίο σήμαινε και συνεχίζει να σημαίνει γνώση, επιστήμη, πολιτισμός, πνευματικότητα, σεβασμός στις αξίες και τις παραδόσεις που καθιέρωσαν οι πρόγονοί μας, στον τόπο όπου άκμασε η εθνική γλώσσα».

«Το σχολείο αποτελεί “κόρη” της Εκκλησίας, καθώς τα πρώτα σχολεία έγιναν στους χώρους των εκκλησιών, των Ιερών Μονών και δίπλα στα επισκοπικά κέντρα. Το σχολείο έχει ως αποστολή να εκπαιδεύσει, να εμφυτέψει στο μυαλό και την ψυχή των μαθητών τις χρήσιμες για τη ζωή γνώσεις, να καθοδηγούν τα βήματά τους στον δρόμο της αληθινής γνώσης, αλλά και για να διαμορφώνουν χαρακτήρες, να προσφέρουν πρότυπα σε παιδιά και νέους, σε ένα γνήσιο κλίμα αγάπης, καλής θέλησης, καλοσύνης, φιλίας, αφοσίωσης, επαγγελματισμού και καλής κατανόησης», τόνισε.

«Στην ομαλή λειτουργία του συγκροτήματος και μιας τόσο σημαντικής εκπαιδευτικής διαδικασίας δεν εμπλέκονται μόνο δάσκαλοι και μαθητές, αλλά και γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, αρχές, μαζί με τους υπηρέτες της ενάρετης Εκκλησίας μας», επεσήμανε.

«Αδελφοποιημένα στον μακρύ και ακανθώδες δρόμο της ιστορίας, Εκκλησία και Σχολείο δεν χωρίζονται, η συμβολή τους στον διαφωτισμό του λαού μας μέσω του πολιτισμού είναι γνωστή και αναγνωρισμένη», τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Φωτογραφία: αρχείο της Μητροπόλεως Βανάτου

Με πληροφορίες από Basilica (Iulian Dumitrascu)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων