04/03/2022 04/03/2022 Για τα τρέχοντας ζητήματα τα οποία απασχολούν τις μοναστικές αδελφότητες της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου καθώς και την πολιτιστική αξία που έχουν τα κοιμητήρια συζήτησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με τους Καθηγουμένους και τις Καθηγούμενες των Ιερών Μονών  στη συνάντηση που είχαν χθες στην αίθουσα “Πατριάρχης Θεόκτιστος” στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι. Παράλληλα, παρουσιάστηκε εισήγηση για...
04 Μαρτίου, 2022 - 12:01

Μοναστική Σύναξη στην Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου

Διαδώστε:
Μοναστική Σύναξη στην Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου

Για τα τρέχοντας ζητήματα τα οποία απασχολούν τις μοναστικές αδελφότητες της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου καθώς και την πολιτιστική αξία που έχουν τα κοιμητήρια συζήτησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με τους Καθηγουμένους και τις Καθηγούμενες των Ιερών Μονών  στη συνάντηση που είχαν χθες στην αίθουσα “Πατριάρχης Θεόκτιστος” στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε εισήγηση για τις προσωπικότητες που έχουν ταφεί στα κοιμητήρια των μοναστηριών από την Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου και προβλήθηκε ταινία ντοκιμαντέρ για το κοιμητήριο της Μονή Cernica.

“Η φροντίδα των κοιμητηρίων είναι επίσης ένα ιεραποστολικό έργο, όχι μόνο για να τιμήσουμε τους κεκοιμημένους, αλλά και για να δείξουμε πίστη και σεβασμό στους ζωντανούς, γιατί το επίπεδο πολιτισμού ενός κράτους φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται με τα παιδιά, με τους ηλικιωμένους και με όσους έχουν αποχωρήσει από τη ζωή”, επεσήμανε στην εισαγωγική του ομιλία ο Μακαριώτατος.

Τέλος, ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ προέτρεψε κάθε μοναστική αδελφότητα να φροντίσει για τη συστηματοποίηση των μοναστηριακών κοιμητηρίων, σύμφωνα με το πρότυπο που προσφέρει η Μονή Cernica, καθώς και για την ανάδειξη των τάφων μεγάλων προσωπικοτήτων.

Φωτογραφίες: ziarullumina.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων