16/03/2022 16/03/2022 Το μοναστήρι Neamt στη Ρουμανία παρέχει 100 θέσεις προσωρινής στέγασης σε πρόσφυγες από την Ουκρανία. Μέχρι στιγμής συνολικά 41 πρόσφυγες διαμένουν στους χώρους που παρέχει η Ιερά Μονή. Οι χώροι διαμονής βρίσκονται στο κοινωνικό-πολιτιστικό κέντρο «Άγιος Παΐσιος από το Neamț» που βρίσκεται κοντά στον μοναστικό οικισμό. Ο ηγούμενος της Μονής Neamț, Benedict Sauciuc, δήλωσε σ...
16 Μαρτίου, 2022 - 13:12
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2022 - 13:01

Μοναστήρι γίνεται σπίτι για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Διαδώστε:
Μοναστήρι γίνεται σπίτι για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Το μοναστήρι Neamt στη Ρουμανία παρέχει 100 θέσεις προσωρινής στέγασης σε πρόσφυγες από την Ουκρανία. Μέχρι στιγμής συνολικά 41 πρόσφυγες διαμένουν στους χώρους που παρέχει η Ιερά Μονή.

Οι χώροι διαμονής βρίσκονται στο κοινωνικό-πολιτιστικό κέντρο «Άγιος Παΐσιος από το Neamț» που βρίσκεται κοντά στον μοναστικό οικισμό.

Ο ηγούμενος της Μονής Neamț, Benedict Sauciuc, δήλωσε σ το Doxologia.ro ότι «όλες οι δράσεις υποστήριξης πραγματοποιούνται σε αυτή την περίοδο της κρίσης σε μόνιμη συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς».

Η κοινότητα του μοναστηριακού οικισμού προσφέρει επίσης ζεστό γεύμα, ιατρική υποστήριξη και πνευματική βοήθεια.

Η εν Ρουμανία Εκκλησία είναι στο πλευρό των προσφύγων προσφέροντας ανθρωπιστική και πνευματική βοήθεια, καθώς και υπηρεσίες μεταφοράς και διαμονής.

Οι πρωτοβουλίες υποστήριξης προσφύγων συντονίζονται μέσω της πλατφόρμας « Η χαρά του να προσφέρεις», στην οποία μπορεί κάποιος να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης ή ακόμα και να δηλώσει εθελοντής.

Πηγή φωτογραφίας: Doxologia.ro/basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων