12/07/2023 12/07/2023 Τριανταοκτώ μοναχοί συμμετείχαν σε αιμοδοσία, την οποία διοργάνωσαν τρία μοναστήρια στη Σουτσεάβα της Ρουμανίας. Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο μοναστήρι Πούτνα και πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του Κέντρου Μετάγγισης Αίματος Suceava που έστειλε ομάδα γιατρών και βοηθών στον μοναστήρι. «Αυτή η όμορφη συνεργασία μεταξύ των τριών μοναστηριών της Μητρόπολης μας, που κατ’ αρχάς επιτυγχάνεται σε πνευματικό...
12 Ιουλίου, 2023 - 13:20
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2023 - 13:28

Μοναχοί από τρία μοναστήρια της Σουτσεάβα πρόσφεραν αίμα

Διαδώστε:
Μοναχοί από τρία μοναστήρια της Σουτσεάβα πρόσφεραν αίμα

Τριανταοκτώ μοναχοί συμμετείχαν σε αιμοδοσία, την οποία διοργάνωσαν τρία μοναστήρια στη Σουτσεάβα της Ρουμανίας.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο μοναστήρι Πούτνα και πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του Κέντρου Μετάγγισης Αίματος Suceava που έστειλε ομάδα γιατρών και βοηθών στον μοναστήρι.

«Αυτή η όμορφη συνεργασία μεταξύ των τριών μοναστηριών της Μητρόπολης μας, που κατ’ αρχάς επιτυγχάνεται σε πνευματικό επίπεδο με τη συμμετοχή στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, ενισχύεται τώρα ακόμη περισσότερο με τη συνεργασία στο συγκεκριμένο πεδίο της υπηρεσίας του πλησίον. αιμοδοσία», ανέφερε στη σελίδα της Μονής Πούτνα στο Facebook, ο ιερομόναχος Σεμπάστιαν Μιρτσέα.

Η δραστηριότητα ήταν απαραίτητη γιατί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο αριθμός των αιμοδοτών μειώνεται λόγω των διακοπών, αλλά η ανάγκη για αίμα στα νοσοκομεία της χώρας παραμένει υψηλή.

Η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζει την αιμοδοσία μέσω της εκστρατείας «Δώσε αίμα, σώσε μια ζωή!». Μέσω των εκστρατειών που διοργανώνονται από το 2013, το Πατριαρχείο Ρουμανίας έχει γίνει ο θεσμός με τη μεγαλύτερη συμβολή στην αύξηση του αριθμού των αιμοδοτών.

Πηγή: Basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων