10/02/2020 10/02/2020 “Μόνο η προσευχή που γίνεται με ταπεινότητα λαμβάνεται από τον Θεό” δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, με αφορμή την έναρξη του Τριωδίου. “Με άλλα λόγια, η προσευχή που εισακούεται είναι η ταπεινή προσευχή, αναγνωρίζοντας τους περιορισμούς και τα λάθη μας. Η προσευχή που μας εμποδίζει να πλησιάσουμε τον Θεό και μας τραυματίζει πνευματικά είναι...
10 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:44
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2020 - 13:00

“Μόνο η ταπεινή προσευχή φθάνει στον Θεό”

Διαδώστε:
“Μόνο η ταπεινή προσευχή φθάνει στον Θεό”

“Μόνο η προσευχή που γίνεται με ταπεινότητα λαμβάνεται από τον Θεό” δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, με αφορμή την έναρξη του Τριωδίου.

“Με άλλα λόγια, η προσευχή που εισακούεται είναι η ταπεινή προσευχή, αναγνωρίζοντας τους περιορισμούς και τα λάθη μας. Η προσευχή που μας εμποδίζει να πλησιάσουμε τον Θεό και μας τραυματίζει πνευματικά είναι η προσευχή που γίνεται με υπερηφάνεια, αυτοπεποίθηση και υπερβολική εκτίμηση», είπε ο Προκαθήμενος του Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε επίσης στις τέσσερις Κυριακές που μας προετοιμάζουν για την Μεγάλη Σαρακοστή:

«Η ταπεινή προσευχή, η ειλικρινής μετάνοια, το γενναιόδωρο έλεος και η νηστεία ή η συγκράτηση» είναι, σύμφωνα με τον Πατριάρχη Ρουμανίας, τα τέσσερα μεγάλα έργα των τεσσάρων Κυριακών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων