12/01/2021 12/01/2021 “Η σημασία της εκπαίδευσης των νέων και η καλλιέργεια της θρησκευτικής συνείδησης αποτελεί σημαντική πτυχή για την υποστήριξη της Ορθοδοξίας” τόνισε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελκύ κ. Αντώνιος του Πατριαρχείου Ρουμανίας. Ενώ στη συνέχεια υποστήριξε “Ας φροντίσουμε οι νέοι να ανακαλύψουν την Ορθόδοξη πίστη τους, αν θέλουμε τα ιερά μέρη που χτίζουμε σήμερα να μην ερημωθούν...
12 Ιανουαρίου, 2021 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2021 - 19:47

“Να φροντίσουμε οι νέοι να ανακαλύψουν την πίστη τους”

Διαδώστε:
“Να φροντίσουμε οι νέοι να ανακαλύψουν την πίστη τους”

“Η σημασία της εκπαίδευσης των νέων και η καλλιέργεια της θρησκευτικής συνείδησης αποτελεί σημαντική πτυχή για την υποστήριξη της Ορθοδοξίας” τόνισε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελκύ κ. Αντώνιος του Πατριαρχείου Ρουμανίας. Ενώ στη συνέχεια υποστήριξε “Ας φροντίσουμε οι νέοι να ανακαλύψουν την Ορθόδοξη πίστη τους, αν θέλουμε τα ιερά μέρη που χτίζουμε σήμερα να μην ερημωθούν αύριο”. 

Επιπλέον ο Θεοφιλέστατος δήλωσε ότι η “Εκπαίδευση των νέων που δεν περιλαμβάνει τον Θεό είναι ελλιπής. Η υγιής ανάπτυξη των νέων σημαίνει μια θρησκευτική ανάπτυξη, μια ανάπτυξη με τον Θεό”.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελκύ κ. Αντώνιος παρότρυνε τους γονείς  να βοηθάνε τα παιδιά να πλησιάζουν στην Εκκλησία. “Αν οι γονείς δεν μεταφέρουν τα παιδιά στην Εκκλησία και δεν τους διδάσκουν την πίστη, περιορίζουν την πρόσβαση των παιδιών στα μυστήρια της Εκκλησίας” ενώ παρότρυνε όλους όσους ήταν παρόντες στη Θεία Λειτουργία να τηρούν τα μέτρα και να δίνουν βαρύτητα στην υγεία τους και στην υγεία των γύρω τους ιδιαίτερα για την περίοδο της πανδημίας ενώ στο τέλος απέπεμψε ειδική δέηση για την απαλλαγή από τη μεταδοτική ασθένεια του κορωνοϊού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων