10/11/2019 10/11/2019 Να γίνουμε το χέρι της αγάπης του Θεού στη γη, καλεί τους πιστούς στο σημερινό του μήνυμα ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Με αφορμή την σημερινή ευαγγελική περικοπή από το κατά Λουκάν ευαγγέλιο, η οποία αναφέρεται στη παραβολή του καλού Σαμαρείτη ο Μακαριώτατος τονίζει: «Κάθε ανθρώπινο χέρι στη γη μπορεί να παρέχει την φροντίδα στον...
10 Νοεμβρίου, 2019 - 15:21
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2019 - 15:27

«Να γίνουμε το χέρι της αγάπης του Θεού στη γη»

Διαδώστε:
«Να γίνουμε το χέρι της αγάπης του Θεού στη γη»

Να γίνουμε το χέρι της αγάπης του Θεού στη γη, καλεί τους πιστούς στο σημερινό του μήνυμα ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Με αφορμή την σημερινή ευαγγελική περικοπή από το κατά Λουκάν ευαγγέλιο, η οποία αναφέρεται στη παραβολή του καλού Σαμαρείτη ο Μακαριώτατος τονίζει:

«Κάθε ανθρώπινο χέρι στη γη μπορεί να παρέχει την φροντίδα στον πάσχοντα άνθρωπο. Το ίδιο έπραξε και ο Σαμαρείτης προς τον συνάνθρωπό του ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού. Αυτό μπορεί να το πράξει ο καθένας μας. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας χαρακτηριστικά του Σαμαρείτη. Ας το πράξουμε όποτε μας δοθεί η ευκαιρία. Ας μην διστάσουμε».

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στις διαπροσωπικές σχέσεις που στην εποχή μας έχουν αλλοτριωθεί. Χαρακτηριστικά σημείωσε: «Στην εποχή μας βλέπουμε φιλίες να διαλύονται για το συμφέρον, παιδιά να εγκαταλείπουν τους γονείς στους όποτε αυτοί έχουν ανάγκη. Όλα αυτά οφείλονται στην έλλειψη της αγάπης προς τον Θεό».

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων