10/11/2019 10/11/2019 Να γίνουμε το χέρι της αγάπης του Θεού στη γη, καλεί τους πιστούς στο σημερινό του μήνυμα ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Με αφορμή την σημερινή ευαγγελική περικοπή από το κατά Λουκάν ευαγγέλιο, η οποία αναφέρεται στη παραβολή του καλού Σαμαρείτη ο Μακαριώτατος τονίζει: “Κάθε ανθρώπινο χέρι στη γη μπορεί να παρέχει την φροντίδα στον...
10 Νοεμβρίου, 2019 - 15:21
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2019 - 15:27

“Να γίνουμε το χέρι της αγάπης του Θεού στη γη”

Διαδώστε:
“Να γίνουμε το χέρι της αγάπης του Θεού στη γη”

Να γίνουμε το χέρι της αγάπης του Θεού στη γη, καλεί τους πιστούς στο σημερινό του μήνυμα ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Με αφορμή την σημερινή ευαγγελική περικοπή από το κατά Λουκάν ευαγγέλιο, η οποία αναφέρεται στη παραβολή του καλού Σαμαρείτη ο Μακαριώτατος τονίζει:

“Κάθε ανθρώπινο χέρι στη γη μπορεί να παρέχει την φροντίδα στον πάσχοντα άνθρωπο. Το ίδιο έπραξε και ο Σαμαρείτης προς τον συνάνθρωπό του ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού. Αυτό μπορεί να το πράξει ο καθένας μας. Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας χαρακτηριστικά του Σαμαρείτη. Ας το πράξουμε όποτε μας δοθεί η ευκαιρία. Ας μην διστάσουμε”.

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στις διαπροσωπικές σχέσεις που στην εποχή μας έχουν αλλοτριωθεί. Χαρακτηριστικά σημείωσε: “Στην εποχή μας βλέπουμε φιλίες να διαλύονται για το συμφέρον, παιδιά να εγκαταλείπουν τους γονείς στους όποτε αυτοί έχουν ανάγκη. Όλα αυτά οφείλονται στην έλλειψη της αγάπης προς τον Θεό”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων