26/01/2021 26/01/2021 “Να μιλήσουμε τη ρουμανική γλώσσα και να εκφράσουμε δυνατά και με θάρρος τις αλήθειες μας” τόνισε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελκύ κ. Αντώνιος σε εκδήλωση για την ημέρα ένωσης των Ρουμανικών Πριγκιπάτων που πραγματοποιήθηκε στην Επισκοπή. Ο Επίσκοπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας σημείωσε ότι “τέτοιες στιγμές πρέπει να ρωτήσουμε τον καθένα από εμάς τι κάνουμε για την...
26 Ιανουαρίου, 2021 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2021 - 20:15

“Να μάθουμε από τους προγόνους μας να υπηρετούμε την Εκκλησία”

Διαδώστε:
“Να μάθουμε από τους προγόνους μας να υπηρετούμε την Εκκλησία”

“Να μιλήσουμε τη ρουμανική γλώσσα και να εκφράσουμε δυνατά και με θάρρος τις αλήθειες μας” τόνισε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελκύ κ. Αντώνιος σε εκδήλωση για την ημέρα ένωσης των Ρουμανικών Πριγκιπάτων που πραγματοποιήθηκε στην Επισκοπή. Ο Επίσκοπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας σημείωσε ότι “τέτοιες στιγμές πρέπει να ρωτήσουμε τον καθένα από εμάς τι κάνουμε για την ενότητα του Ρουμανικού έθνους”. 

Στην ομιλία του τόνισε “Να μάθουμε από τους προγόνους μας να υπηρετούμε το ρουμανικό έθνος και την Εκκλησία του Χριστού” ενώ στη συνέχεια σημείωσε “Ας προσπαθήσουμε να μιλήσουμε προσεκτικά τη ρουμανική γλώσσα και να έχουμε το θάρρος να μιλήσουμε δυνατά, να πούμε τις αλήθειες για την ιστορία μας, για τη ρουμανική γλώσσα, για τον πολιτισμό μας, για την Ορθόδοξη πίστη μας”.

Στη συνέχεια ο Ιεράρχης τέλεσε δοξολογία στο άγαλμα του Αγίου Στεφάνου του Μεγάλου στο Μπελκύ και κατέθεσε στεφάνι.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων