13/02/2020 13/02/2020 Στο έργο που επιτελεί το Κέντρο Τύπου της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, “basilica.ro” (CPB) αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στην Ολομέλεια της Εθνικής Συνέλευσης της Εκκλησίας που συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη στο Πατριαρχείο. Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη δραστηριότητα της CPB, αλλά επεσήμανε έναν πιθανό κίνδυνο στην προσπάθεια της Εκκλησίας να προσαρμόσει...
13 Φεβρουαρίου, 2020 - 10:04
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2020 - 10:37

Να μην πέσουμε στον πειρασμό εκκοσμίκευσης της γλώσσας

Διαδώστε:
Να μην πέσουμε στον πειρασμό εκκοσμίκευσης της γλώσσας

Στο έργο που επιτελεί το Κέντρο Τύπου της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, “basilica.ro” (CPB) αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στην Ολομέλεια της Εθνικής Συνέλευσης της Εκκλησίας που συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη στο Πατριαρχείο.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη δραστηριότητα της CPB, αλλά επεσήμανε έναν πιθανό κίνδυνο στην προσπάθεια της Εκκλησίας να προσαρμόσει τα μηνύματά της στη σημερινή εποχή.

“Πρόκειται για ένα μεγάλο, ιεραποστολικό έργο (…), αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί”, δήλωσε ο Πατριάρχης Δανιήλ υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να πέσουμε στον πειρασμό της εκκοσμικευμένης γλώσσας. Η παρουσία της Εκκλησίας στα κοινωνικά δίκτυα μέσω του ειδησεογραφικού πρακτορείου Basilica εκτιμήθηκε από τον Πατριάρχη της Ρουμανίας.

“Είναι ένα σπουδαίο έργο και επεκτείνεται. Από τότε που λειτουργεί το πρακτορεία και δημοσιεύει στο Twitter και το Instagram, η επικοινωνία έχει γίνει πιο έντονη” τονίζει.

Στην Ολομέλεια τονίστηκε επίσης ότι το “ορθόδοξο μήνυμα” πρέπει να είναι «καθαρό και κομψό» και να λαμβάνει υπόψη τις «εξελίξεις στη ρουμανική κοινωνία σε όλο τον κόσμο».
Και επισημάνθηκε ότι “η εκκλησία πρέπει να προσαρμόζει συνεχώς τις επικοινωνιακές της στρατηγικές στην ψυχική και πολιτιστική ανακούφιση του σύγχρονου χριστιανού που συνδέεται τεχνολογικά επηρεασμένο κόσμο από τις προκλήσεις του”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων