06/01/2020 06/01/2020 Για την ημέρα των Θεοφανίων αλλά και την αξία της μεγάλης αυτής εορτής για τους Χριστιανούς μίλησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ κατά τη συνάντηση που είχε χθες Κυριακή 5 Ιανουαρίου με Ιερείς στην Πατριαρχική Κατοικία. “Την ημέρα αυτή, ο ιερέας έρχεται στα σπίτια των πιστών για να υπενθυμίσει στους Χριστιανούς το δικό τους βάπτισμα”,...
06 Ιανουαρίου, 2020 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2020 - 8:40

«Να θυμηθούμε το δικό μας βάπτισμα»

Διαδώστε:
«Να θυμηθούμε το δικό μας βάπτισμα»

Για την ημέρα των Θεοφανίων αλλά και την αξία της μεγάλης αυτής εορτής για τους Χριστιανούς μίλησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ κατά τη συνάντηση που είχε χθες Κυριακή 5 Ιανουαρίου με Ιερείς στην Πατριαρχική Κατοικία.

“Την ημέρα αυτή, ο ιερέας έρχεται στα σπίτια των πιστών για να υπενθυμίσει στους Χριστιανούς το δικό τους βάπτισμα”, δήλωσε.

“Τώρα, ως ώριμοι άνθρωποι, ως ενήλικες, γνωρίζουμε την αξία του βαπτίσματός μας, μέσω του οποίου λάβαμε την συγχώρεση των αμαρτιών, την αποδοχή της χάριτος του Αγίου Πνεύματος και την ανάσταση της ψυχής ” τόνισε.

Αναφερόμενος στην παράδοση που θέλει τους ιερείς να περνούν από σπίτι σε σπίτι και να το αγιάζουν τόνισε:

“Αυτή η παράδοση που κληροδοτήθηκε από τους Αγίους Πατέρες, μας δείχνει ότι κάθε σπίτι στο οποίο ζουν οι Χριστιανοί είναι σπίτι που είναι προσανατολισμένο στην εκκλησία, είναι το σπίτι όσων βαπτίστηκαν στο όνομα της Αγίας Τριάδας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων