27/06/2023 27/06/2023 Ένα νέο μοναστήρι θα χτιστεί στην κομητεία Κλουζ και συγκεκριμένα στο χωριό Legii της κοινότητας Geaca. Η Μονή θα έχει προστάτες τους Αγίους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ. Το έργο έλαβε θετική γνωμοδότηση από τα μέλη της επιτροπής πολεοδομικού σχεδιασμού στη συνεδρίαση της Τεχνικής Επιτροπής Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας της κομητείας. «Η ανέγερση της Μονής θα ανταποκριθεί...
27 Ιουνίου, 2023 - 17:06
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2023 - 17:05

Νέο Μοναστήρι των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στην Κλουζ

Διαδώστε:
Νέο Μοναστήρι των  Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στην Κλουζ

Ένα νέο μοναστήρι θα χτιστεί στην κομητεία Κλουζ και συγκεκριμένα στο χωριό Legii της κοινότητας Geaca. Η Μονή θα έχει προστάτες τους Αγίους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Το έργο έλαβε θετική γνωμοδότηση από τα μέλη της επιτροπής πολεοδομικού σχεδιασμού στη συνεδρίαση της Τεχνικής Επιτροπής Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας της κομητείας.

«Η ανέγερση της Μονής θα ανταποκριθεί στην ανάγκη σιωπής και προσευχής για τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο. Θα ενσωματωθεί στην περιοχή μέσω μιας χωρικής διαμόρφωσης και ενός αρχιτεκτονικού σχεδιασμού κατάλληλου για τις συνθήκες του χώρου. Παρά τις πολυάριθμες ελλείψεις, τα εμπόδια και τις δυσκολίες, που πιθανότατα θα εμφανιστούν κατά την υλοποίηση του έργου, ο π. Nεκτάριος Turi, ο Ηγούμενος του μελλοντικού μοναστηριού, δηλώνει αποφασισμένος να εργαστεί σκληρά, με κόπο, αφοσίωση και πίστη για την ολοκλήρωση του Μοναστηριού. άλλωστε, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: “Το συγκεκριμένο επίτευγμά θα είναι από μόνο του παράδειγμα θέλησης, επιμονής και ταπεινότητας».

Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, θερινό Ναό, Μουσείο, καθώς και Βιβλιοθήκη.

 

Πηγή: basilica.ro

Φωτογραφίες: Ziua de Cluj

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων