04/08/2021 04/08/2021 Οι πρώτες λειτουργίες στη νεοσύστατη ρουμανική ενορία Γενέσεως της Θεοτόκου στο Ντουμπάι θα τελεστούν τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη δήλωση του εφημέριου π. Αλεξάνδρου Τρούσκαν σε μέσα ενημέρωσης της Ρουμανίας. Στην αρχή οι ακολουθίες θα τελούνται στη συριακή εκκλησία, στη γειτονιά Jebel Ali, έναν χώρο Λατρείας, αφιερωμένο στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Στο εγγύς μέλλον, εξετάζεται...
04 Αυγούστου, 2021 - 14:19
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2021 - 16:30

Μία νεοσύστατη Ρουμάνικη Ενορία στο Ντουμπάι

Διαδώστε:
Μία νεοσύστατη Ρουμάνικη Ενορία στο Ντουμπάι

Οι πρώτες λειτουργίες στη νεοσύστατη ρουμανική ενορία Γενέσεως της Θεοτόκου στο Ντουμπάι θα τελεστούν τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη δήλωση του εφημέριου π. Αλεξάνδρου Τρούσκαν σε μέσα ενημέρωσης της Ρουμανίας.

Στην αρχή οι ακολουθίες θα τελούνται στη συριακή εκκλησία, στη γειτονιά Jebel Ali, έναν χώρο Λατρείας, αφιερωμένο στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Στο εγγύς μέλλον, εξετάζεται η αγορά γης για την κατασκευή τόπου Λατρείας. Ο πατήρ Αλέξανδρος διευκρίνισε, ότι έχουν ήδη ξεκινήσει τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, μόνο που βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

Η ίδρυση της συγκεκριμένης ενορίας αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση, της Ιεράς Συνόδου της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, που πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, υπό του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. Δανιήλ.

Ο πατήρ Αλέξανδρος Τρούσκαν χειροτονήθηκε την 1η Ιουνίου, στο μοναστήρι Ράντου Βόντα, από τον βοηθό Επίσκοπο της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, Πραχοβεανούλ κ. Τιμόθεο.

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων