21/07/2022 21/07/2022 Η εν Ρουμανία Εκκλησία στέκεται διαρκώς στο πλευρό μαθητών και μαθητριών αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση εκστρατειών για την παροχή οικονομικής, υλικής και πνευματικής βοήθειας. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αρχιεπίσκοπος της Άλμπα Ιούλια κ. Ειρηναίος επισκέφθηκε τα δώδεκα παιδιά που φιλοξενούνται στο Οικογενειακό Σπίτι «Άγιος Ανδρέας» στο Vingard της κομητείας Άλμπα. Συνοδευόμενος από...
21 Ιουλίου, 2022 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2022 - 16:54

Ο “Άγιος Ανδρέας” φιλοξενεί 12 παιδιά – Συγκέντρωση χρημάτων για 100 υπότροφους

Διαδώστε:
Ο “Άγιος Ανδρέας” φιλοξενεί 12 παιδιά – Συγκέντρωση χρημάτων για 100 υπότροφους

Η εν Ρουμανία Εκκλησία στέκεται διαρκώς στο πλευρό μαθητών και μαθητριών αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση εκστρατειών για την παροχή οικονομικής, υλικής και πνευματικής βοήθειας.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αρχιεπίσκοπος της Άλμπα Ιούλια κ. Ειρηναίος επισκέφθηκε τα δώδεκα παιδιά που φιλοξενούνται στο Οικογενειακό Σπίτι «Άγιος Ανδρέας» στο Vingard της κομητείας Άλμπα.

Συνοδευόμενος από τον π. Nicolae Ignat, κοινωνικό σύμβουλο της Αρχιεπισκοπής, ο Αρχιεπίσκοπος της Άλμπα Ιούλια διαβεβαίωσε τα παιδιά ότι η Εκκλησία θα συνεχίσει να τα φροντίζει, προσφέροντάς τους πακέτα με δώρα και ιερές εικόνες.

Ακόμη, ο Αρχιεπίσκοπος της Άλμπα Ιούλια συζήτησε και με τους εργαζόμενους του κοινωνικού κέντρου και τους προέτρεψε να συνεχίσουν να δείχνουν θυσιαστική αγάπη στην αποστολή που πρέπει να εκπληρώσουν.

Το οικογενειακό σπίτι “Άγιος Ανδρέας” ιδρύθηκε το 1999, έχει χωρητικότητα 16 θέσεων, και είναι υπό τον συντονισμό του π. Ioan Stănilă από την Ενορία Vingard. Επί του παρόντος, 12 παιδιά ηλικίας από 8 έως 19 ετών φροντίζονται στο κοινωνικό ίδρυμα.

Συγκέντρωση χρημάτων για 100 υπότροφους

Το τμήμα Pro Vita του Τομέα Αποστολής της Αρχιεπισκοπής Ιασίου επέκτεινε την εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων μέσω της οποίας θα βοηθήσει με μηνιαία υποτροφία 100 μαθητές που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες και που έχουν εξαιρετικές σχολικές επιδόσεις.

«Για ένα μήνα παρουσιάζαμε, στη σελίδα μας στο Facebook , τις εντυπωσιακές ιστορίες των 100 υποτρόφων στην εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για να τους στηρίξουμε στις σπουδές τους στο σχολικό / πανεπιστημιακό έτος 2022-2023.

Μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε χρήματα για 88 υποτρόφους, επομένως παρατείνουμε την εκστρατεία έως τις 31 Ιουλίου, προκειμένου να συγκεντρώσουμε πόρους για τους υπόλοιπους 12», ανέφεραν οι διοργανωτές στο basilica.

Η μηνιαία υποτροφία είναι 200 ​​λέι (περίπου 40 ευρώ) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εμβάθυνση της μελέτης, αλλά και για μελλοντική προετοιμασία. Επιπλέον, αναπτύχθηκε πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης, επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής σταδιοδρομίας.

Όσοι θέλουν να στηρίξουν τους νέους σε αυτό το έργο μπορούν να ενημερωθούν ΕΔΩ.

Δωρεά:

Λογαριασμός: RO08CECEIS1030RON1014342
Τράπεζα: CEC Bank
Τίτλος: Mitropolia Moldovei și Bucovinei
CIF: 5334656

Αιτιολογία πληρωμής: bursa studiu

 

Φωτογραφίες: Arhiepiscopia Alba Iuliei/ Montage Basilica.ro με εικόνες από το Facebook / Pro Vita Iași

Με πληροφορίες από basilica (Andrei Ursulean) (Diac. Iulian Dumitraşcu)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων