07/12/2020 07/12/2020 Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένα σύμβολο γενναιοδωρίας και ένα φίλος των παιδιών, δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ αναφερόμενος στην μεγάλη αυτή εορτή της Ορθοδοξίας. “Ο Άγιος Νικόλαος είναι βοηθός ορφανών, ασθενών, ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αλλά ειδικά είναι φίλος των παιδιών” υπογράμμισε, τονίζοντας ότι σε αρκετές περιοχές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τα παιδιά...
07 Δεκεμβρίου, 2020 - 11:01
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2020 - 11:02

“Ο Άγιος Νικόλαος είναι ο φίλος των παιδιών”

Διαδώστε:
“Ο Άγιος Νικόλαος είναι ο φίλος των παιδιών”

Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένα σύμβολο γενναιοδωρίας και ένα φίλος των παιδιών, δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ αναφερόμενος στην μεγάλη αυτή εορτή της Ορθοδοξίας. “Ο Άγιος Νικόλαος είναι βοηθός ορφανών, ασθενών, ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αλλά ειδικά είναι φίλος των παιδιών” υπογράμμισε, τονίζοντας ότι σε αρκετές περιοχές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τα παιδιά συγχέουν τον Άγιο Βασίλη με τον Άγιο Βασίλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Η Ρουμανία εόρτασε τον Άγιο Νικόλαο (ΦΩΤΟ)

Σύμφωνα με τον Μακαριώτατο, ο Άγιος Νικόλαος έχει μείνει στην ιστορία ως το «σύμβολο της γενναιοδωρίας»: “Δεν ήταν μεγάλος θεολόγος, αλλά η θεολογία του είναι θεολογία της ελεήμωνος αγάπης που επιδεικνύεται από καλές, άμεσες, συγκεκριμένες πράξεις”, τόνισε ο Πατριάρχης, προσθέτοντας ότι ο Άγιος Νικόλαος είναι επίσης ο πιο δημοφιλής άγιος στο Βουκουρέστι:

“Μόνο στην πόλη του Βουκουρεστίου, χωρίς τα περίχωρα, υπάρχουν 44 εκκλησίες που είναι αφιερωμένες στον Άγιο Νικόλαο ».

“Ας προσευχηθούμε στον Άγιο Νικόλαο για να μας βοηθήσει να είμαστε ευγενικοί. Μας προτρέπει να προετοιμάσουμε τη σπηλιά του σώματος και τη φάτνη της ψυχής, ώστε να μπορούμε να δεχτούμε τον Χριστό. Μπορούμε να προετοιμαστούμε με περισσότερη προσευχή, εξομολόγηση και συχνότερη επικοινωνία με τα Ιερά Μυστήρια”, είπε ο Πατριάρχης Δανιήλ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων