27/08/2022 27/08/2022 Kατόπιν προσκλήσεως της Ιεράς Επισκοπής Χουσίου, που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Μολδαβίας και Μπουκοβίνης, o Ορθόδοξος Αμερικανός ηθοποιός Τζόναθαν Τζάκσον δίνει σήμερα διάλεξη με θέμα «Εικονική ταυτότητα vs πραγματικής ταυτότητας. Κίνδυνος, απροσεξία ή de facto κατάσταση;» στη Συνάντηση της Ορθόδοξης Νεολαίας στην κομητεία Βασλούι, εντός Ρουμανίας αλλά στην ιστορική περιοχή της Μολδαβίας. Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Ο...
27 Αυγούστου, 2022 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2022 - 12:17

Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζόναθαν Τζάκσον στη Ρουμανία για διάλεξη σε νέους Ορθοδόξους

Διαδώστε:
Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζόναθαν Τζάκσον στη Ρουμανία για διάλεξη σε νέους Ορθοδόξους

Kατόπιν προσκλήσεως της Ιεράς Επισκοπής Χουσίου, που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Μολδαβίας και Μπουκοβίνης, o Ορθόδοξος Αμερικανός ηθοποιός Τζόναθαν Τζάκσον δίνει σήμερα διάλεξη με θέμα «Εικονική ταυτότητα vs πραγματικής ταυτότητας. Κίνδυνος, απροσεξία ή de facto κατάσταση;» στη Συνάντηση της Ορθόδοξης Νεολαίας στην κομητεία Βασλούι, εντός Ρουμανίας αλλά στην ιστορική περιοχή της Μολδαβίας.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Ο γνωστός ηθοποιός έφτασε στη Ρουμανία την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη μαζί με την οικογένειά του επισκέφτηκαν τέσσερα μοναστήρια στη Μολδαβία: το Neamț, το Voroneț, την Putna και την Sihăstria Putnei.

Η φωτογραφία, μάλιστα, είναι από την Ιερά Μονή της Πούτνα και απεικονίζονται ο ηθοποιός και η οικογένειά του με τον ηγούμενο της αδελφότητας, Αρχιμανδρίτη Μελχισεδέκ Βέλνιτς.

«Μπορώ να πω ότι ο Τζόναθαν Τζάκσον εκτίμησε πολύ τη γεμάτη χάρη εμπειρία αυτών των τόπων, μια κατάσταση που ελπίζει να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, αφού επιστρέψει στο σπίτι του από τη Ρουμανία», είπε η Marian Dumitru Rugină, σύμβουλος της Επισκοπής Χουσίου για θέματα νεότητας, στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Ρουμανίας Basilica.ro.

«Η επιστροφή του στη Ρουμανία είναι ιδιαίτερης σημασίας, καθώς η χώρα μας ήταν η αφετηρία για τη μεταστροφή του», θυμήθηκε η σύμβουλος.

Σε μια παλαιότερη εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού του Πατριαρχείου Ρουμανίας, ο Jonathan Jackson θυμήθηκε πώς ξεκίνησε το ταξίδι του στην Ορθοδοξία: ήταν στη Ρουμανία το 2007, όταν πήγε για τα γυρίσματα μιας ταινίας και είδε μέσα από το παράθυρο του ξενοδοχείου πολλούς ανθρώπους με αναμμένα κεριά, στη μέση της νύχτας.

«Ήταν καταπληκτικό. Δεν ξέραμε τι έκαναν, αλλά κάποιος ήρθε και μας είπε: “Χριστός Ανέστη!” Φαινόταν τόσο ωραίο για εμάς [να μάθουμε] ότι για 40 ημέρες οι άνθρωποι χαιρετούν ο ένας τον άλλον έτσι. Νομίζω ότι τότε φυτεύτηκαν οι σπόροι της πίστης στις ψυχές μας. Είναι περίεργο να κοιτάζω πίσω τώρα, γιατί τότε δεν είχα ιδέα για την Ορθοδοξία, παρόλο που ήμουν σχεδόν στη μέση της ζωής!»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων