30/11/2022 30/11/2022 Πρεμιέρα έκανε και στην Ρουμανία η ταινία «Man of God» (Ο Άνθρωπος του Θεού) με την ανταπόκριση του κοινού να είναι εντυπωσιακή καθώς όπως τόνισε και η σκηνοθέτης και σεναριογράφος Γελένα Πόποβιτς η ταινία η οποία περιγράφει την ζωή του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης έχει μπει στις καρδιές του κοινού από την πρώτη στιγμή. Το βράδυ...
30 Νοεμβρίου, 2022 - 8:51
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2022 - 8:52

“Ο Άνθρωπός του Θεού” έκανε πρεμιέρα και στο Βουκουρέστι (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
“Ο Άνθρωπός του Θεού” έκανε πρεμιέρα και στο Βουκουρέστι (ΦΩΤΟ)

Πρεμιέρα έκανε και στην Ρουμανία η ταινία «Man of God» (Ο Άνθρωπος του Θεού) με την ανταπόκριση του κοινού να είναι εντυπωσιακή καθώς όπως τόνισε και η σκηνοθέτης και σεναριογράφος Γελένα Πόποβιτς η ταινία η οποία περιγράφει την ζωή του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης έχει μπει στις καρδιές του κοινού από την πρώτη στιγμή.

Το βράδυ της Τρίτης 29 Νοεμβρίου, σε κινηματογράφο του Βουκουρεστίου, πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της ταινίας «Άνθρωπος του Θεού», της πολυβραβευμένης ταινίας που είναι μία παραγωγή του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός ενώ βασικός υποστηρικτής για την ολοκλήρωσή της υπήρξε η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε πριν από την προβολή της ταινίας, ο π. Nicolae Dascălu, Πατριαρχικός σύμβουλος και διευθυντής των εκδόσεων Lumina, ως  εκπρόσωπος του Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ στην εκδήλωση, παρουσίασε την Γελένα Πόποβιτς. Σε ένδειξη τιμής, εκ μέρους του Μακαριωτάτου, της απένειμε την διάκριση του Τάγματος «Η Παναγία της Προσευχής», η υψηλότερη διάκριση για το φετινό “Έτος Προσευχής – Αφιέρωμα στη ζωή της Εκκλησίας και του Χριστιανού”.

Το “Man of God” που κυκλοφόρησε αρχικά στην Ελλάδα και στη συνέχεια σε κινηματογραφικές αίθουσες του κόσμου, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία, έφτασε και στη Ρουμανία και θα προβληθεί στους κινηματογράφους από την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022.

Μέχρι στιγμής έχει λάβει πολλά βραβεία, όπως: το Βραβείο Κοινού στο International Film Φεστιβάλ της Μόσχας και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες, το Βραβείο Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σιένα, Ιταλία, και το Βραβείο Κοινού και Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο St. Andrews.

Σε συνέντευξη της η Γελένα Πόποβιτς τόνισε ότι “Στόχος μου ήταν να φέρω τον Άγιο Νεκτάριο στις καρδιές των ανθρώπων. Ένιωσα αν μπορούσα να το κάνω αυτό, αυτή η συγκεκριμένη ιστορία θα μπορούσε να τους βοηθήσει”, και πρόσθεσε ότι “Είναι υπέροχο να δίνεις ελπίδα”.

Η Γελένα Πόποβιτς αναφέρθηκε και στην συμβολή της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και προσωπικά του Καθηγουμένου αυτής Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινού“Χωρίς αυτόν, χωρίς την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, χωρίς το Ιστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, αυτή η ταινία δεν θα είχε γυριστεί. Κάναμε το δημιουργικό μας κομμάτι, αλλά βρήκαν τα μέσα και πίστεψαν σε εμάς. Είμαι για πάντα ευγνώμων”.

Σύνοψη της ταινίας

Η δημοτικότητα του Αγίου Νεκτάριου, τότε Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζηλοφθονία ορισμένων κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αλεξανδρείας, μέρος του κλήρου τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική, γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Ο φόρτος εργασίας, όμως, τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα, όπου ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια, το οποίο χάρη στη φήμη του, μεγαλώνει. Η Μονή, όμως, δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο, λίγο μετά το θάνατό του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Yelena Popovic

Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Alexander Petrov, Mickey Rourke, Χρήστος Λούλης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλης Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα Άννα Γουγούλη, Μάνος Γαβράς, Σαράντος Γεωγλερής, Παναγιώτης Μαρίνος.

Μουσική: Zbigniew Preisner

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παναγιώτης Βασιλάκης

Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης

Κοστούμια: Εύα Νάθενα

Παραγωγή: Simeon Entertainment, View Master Films

Mέγας χορηγός της ταινίας είναι η Ιερά Μέγιστη Μονή Βατοπαιδίου και το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός.

Mε την υποστήριξη των: Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Eurogroup Ltd, Deep Dream, Ingenuity-FO, NP Ασφαλιστική, Ασφάλειαι Μινέττα, ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας)

Facebook:@manofgodthemoviegreece

Instagram:@manofgodthemoviegreece

Διαβάστε επίσης: Γελένα Πόποβιτς: “Στόχος μου ήταν να φέρω τον Άγιο Νεκτάριο στις καρδιές των ανθρώπων”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων