19/04/2019 19/04/2019 Για τον κεντρικό ρόλο τον οποίο παίζει η οικογένεια στην ζωή ενός ανθρώπου και στην προώθηση των χριστιανικών αξιών, αναφέρθηκε ο Ιεράς Νικόλαος Τανάσε, της Εκκλησίας της Ρουμανίας, ο οποίος αν και έχει έξι παιδιά έχει αφιερώσει τη ζωή του στην προστασία ορφανών και εγκαταλειμμένων παιδιών. “Σήμερα, η χριστιανική οικογένεια αντιμετωπίζει πολλές ανησυχητικές προκλήσεις” τόνισε...
19 Απριλίου, 2019 - 10:08

“Ο εγωισμός διαλύει τις οικογένειες”

Διαδώστε:
“Ο εγωισμός διαλύει τις οικογένειες”

Για τον κεντρικό ρόλο τον οποίο παίζει η οικογένεια στην ζωή ενός ανθρώπου και στην προώθηση των χριστιανικών αξιών, αναφέρθηκε ο Ιεράς Νικόλαος Τανάσε, της Εκκλησίας της Ρουμανίας, ο οποίος αν και έχει έξι παιδιά έχει αφιερώσει τη ζωή του στην προστασία ορφανών και εγκαταλειμμένων παιδιών.

“Σήμερα, η χριστιανική οικογένεια αντιμετωπίζει πολλές ανησυχητικές προκλήσεις” τόνισε σε ομιλία του και πρόσθεσε: “Οι αιτίες που οδηγούν στην αποδυνάμωση και το σπάσιμο της οικογενειακής ζωής είναι πολλαπλές. Η πιο συνηθισμένη αιτία είναι ο εγωισμός που κάνει τα μέλη της οικογένειας να μην εκπληρώνουν όλες ή μέρος των υποχρεώσεών τους στους συγγενείς τους”

Αναφερόμενος στο ρόλο που καλούνται να παίξουν οι Ιερείς στην ενίσχυση του θεσμού της οικογενείας τόνισε ότι οι κατηχητές θα πρέπει να εστιάσουν προς όλα τα μέλη της οικογένειας, τόσο στους νέους όσο και στους ηλικιωμένους.

“Η κατήχηση των νέων που θέλουν να παντρευτούν είναι επίσης πολύ αναγκαία” υποστήριξε υπογραμμίζοντας ότι μόνο ,τότε αντιλαμβάνονται την πραγματική διάσταση του μυστηρίου του γάμου.  Ο π.Νικόλαος Τανάσε είναι έγγαμος ιερέας από την Ρουμανία,πατέρας 6 παιδιών και από το 1990 μεγαλώνει και φροντίζει παιδιά ορφανά και εγκαταλελειμμένα. Αυτή τη στιγμή στις δομές που έχει φτιάξει φροντίζει 328 παιδιά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων