29/06/2022 29/06/2022 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τούλτσεας κ. Βησσαρίων συμμετείχε στις 21-23 Ιουνίου στο Επιστημονικό Συνέδριο «Μικρά Ασία – Αλησμόνητη Πατρίδα – Γη Αγίων», που διοργανώθηκε στη Μυτιλήνη. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Οι εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου ξεκίνησαν την Τρίτη με τη Δέηση στις προτομές των Εθνοϊερομαρτύρων...
29 Ιουνίου, 2022 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2022 - 19:29

Ο Επίσκοπος Τουλσέας σε εκδήλωση για την Μικρασιατική Καταστροφή στη Μυτιλήνη

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Τουλσέας σε εκδήλωση για την Μικρασιατική Καταστροφή στη Μυτιλήνη

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τούλτσεας κ. Βησσαρίων συμμετείχε στις 21-23 Ιουνίου στο Επιστημονικό Συνέδριο «Μικρά Ασία – Αλησμόνητη Πατρίδα – Γη Αγίων», που διοργανώθηκε στη Μυτιλήνη.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Οι εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου ξεκίνησαν την Τρίτη με τη Δέηση στις προτομές των Εθνοϊερομαρτύρων Αγίων Κυδωνιών Γρηγορίου και Μοσχονησίων Αμβροσίου, στην οποία παρέστη και ο Θεοφιλέστατος.

Η τελετή έναρξης έγινε στην στην Αίθουσα Εκδηλώσεων τής Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου κ. Ιακώβου και στη συνέχεια διαβάστηκε το μήνυμα που απέστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Στο τριήμερο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν εισηγήσεις με διάφορα θέματα: εκκλησιαστικά, πολιτιστικά, κοινωνικά. Παράλληλα, οργανώθηκε επίσκεψη στην παλιά Βιβλιοθήκη του Γυμνασίου στη Μυτιλήνη, όπου φυλάσσονται χειρόγραφα και βιβλία σε διάφορες γλώσσες, καθώς και στο Βυζαντινό Μουσείο της Μητροπολιτικής Εκκλησίας.

«Το επιστημονικό συνέδριο ανέδειξε τα δεινά και το δράμα που υπέστη ο ελληνικός πληθυσμός στα εδάφη που παραχωρήθηκαν στην Τουρκία το 1922», είπε ο Θεοφιλέστατος κ. Βησαρίων.

Φωτογραφία: Tulcii Bishopric και Μητρόπολη Μυτιλήνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων