02/04/2019 02/04/2019 “Είναι αμαρτία να πιστεύουμε ότι όλα οφείλονται αποκλειστικά σε εμάς”, δήλωσε ο Επίσκοπος Χουσίου, κ. Ιγνάτιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας. “Νομίζετε ότι όλα οφείλονται σε εσάς, το μυαλό σας, την εμπειρία σας, τις ικανότητές σας. Το ευαγγέλιο μας ζητά να μην το σκεφτούμε αυτό.  Να μην προσπαθήσουμε πάση θυσία να επιβεβαιώσουμε το εγώ μας”,...
02 Απριλίου, 2019 - 8:52

Ο Επίσκοπος Χουσίου για την πλάνη της υπεροψίας

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Χουσίου για την πλάνη της υπεροψίας

“Είναι αμαρτία να πιστεύουμε ότι όλα οφείλονται αποκλειστικά σε εμάς”, δήλωσε ο Επίσκοπος Χουσίου, κ. Ιγνάτιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας.

“Νομίζετε ότι όλα οφείλονται σε εσάς, το μυαλό σας, την εμπειρία σας, τις ικανότητές σας. Το ευαγγέλιο μας ζητά να μην το σκεφτούμε αυτό.  Να μην προσπαθήσουμε πάση θυσία να επιβεβαιώσουμε το εγώ μας”, είπε ο Ιεράρχης.

“Η υπεροψία δεν είναι τίποτα περισσότερο από την αμαρτία της  υπερηφάνειας. Όταν υποκύπτουμε στην αμαρτία της υπερηφάνειας, τότε κάνουμε ό, τι μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτή την εικόνα, είτε την έχουμε, είτε όχι ».

“Η υπεροψία είναι στην πραγματικότητα, μια ψευδαίσθηση της εικόνας που έχει κανείς για τον εαυτό του. Και θέλει να πείσει ότι αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει οι άλλοι να τον βλέπουν  και όχι όπως οι άλλοι τον βλέπουν. Όταν ο άλλος δεν σας αντιλαμβάνεται με τον τρόπο που θέλετε, αυτή η στάση ενοχλεί”.

“Αυτό ακριβώς μας ζητά ο Χριστός. Να αρνηθούμε  την υπεροψία. Όσο περισσότερο επιβεβαιώνουμε τον εαυτό μας, τόσο περισσότερο αρνούμαστε το Θεό. Ο Θεός δεν κατοικεί σε μια καρδιά γεμάτη υπεροψία. Ο Θεός έρχεται εκεί όπου το εγώ φεύγει, δηλαδή, στην ταπεινότητα. Αν είστε γεμάτοι με το εγώ,  ο Θεός δεν θα έρθει στην καρδιά σας”, υπογράμμισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων