17/09/2019 17/09/2019 Πριν γίνει ιερέας ήταν εθελοντής πυροσβέστης και πλέον μπορεί να διακρίνει τη στενή σχέση μεταξύ των δύο “αποστολών”. Λέει ότι ποτέ δεν φοβόταν τις φλόγες, πάντα ένιωθε προστατευμένος από τον Θεό, και πως η πιο δύσκολη στιγμή του ήταν όταν έμαθε ότι καιγόταν το σπίτι της γιαγιάς του . Στο πλαίσιο της Εθνικής Ημέρας των...
17 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:19

Ο Ιερέας, εθελοντής πυροσβέστης

Διαδώστε:
Ο Ιερέας, εθελοντής πυροσβέστης

Πριν γίνει ιερέας ήταν εθελοντής πυροσβέστης και πλέον μπορεί να διακρίνει τη στενή σχέση μεταξύ των δύο “αποστολών”. Λέει ότι ποτέ δεν φοβόταν τις φλόγες, πάντα ένιωθε προστατευμένος από τον Θεό, και πως η πιο δύσκολη στιγμή του ήταν όταν έμαθε ότι καιγόταν το σπίτι της γιαγιάς του .
Στο πλαίσιο της Εθνικής Ημέρας των Ρουμάνων Πυροσβεστών, ο ιερέας Dorin Giurgiu μίλησε στο Basilica.ro για την ζωή του ως εθελοντής πυροσβέστης και ως Ιερέας

“Η επιθυμία μου να γίνω εθελοντής πυροσβέστης ήρθε μετά από μια πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι ενός γείτονα” δηλώνει προσθέτοντας ότι εκείνη την εποχή δεν είχε χειροτονηθεί ακόμα Ιερέας, αλλά ήταν απλώς κοινωνικός λειτουργός της Αρχιεπισκοπή του Σίμπιου.

“Οι εθελοντές πυροσβέστες επιτελούν επίσης μια σημαντική αποστολή, επειδή υποστηρίζουν όσους βρίσκονται σε κίνδυνο, όλους εκείνους που είναι στα πρόθυρα να χάσουν ό, τι έχουν και η ζωή τους κινδυνεύει”, τονίζει, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη σχέση μεταξύ του ρόλου του ιερέα και του πυροσβέστη: “Και οι δύο έρχονται να βοηθήσουν τους ανθρώπους, κάνουν αυτές τις δουλειές με αγάπη και αφοσίωση, προσπαθώντας πάντα να σώσουν ψυχές”.

Ο Ρουμάνος Ιερέας αναφέρει ότι κάθε εθελοντής πυροσβέστης θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο στον αγώνα με τις φλόγες, αλλά ο ίδιος νιώθει ότι έχει προστασία από τον Θεό.

“Έχω πάντα την αίσθηση της βοήθειας του Θεού, όχι μόνο όταν είμαι σε πυρκαγιές”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων