24/05/2021 24/05/2021 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο κήρυγμά του στη Θεία Λειτουργία την Κυριακή του Παραλύτου τόνισε τη στάση του Σωτήρα απέναντι στον αδύναμο άνθρωπο και τη συμπεριφορά του τελευταίου απέναντι στα δεινά της ζωής. «Είναι δάσκαλος του πόνου, της υπομονής, της αδιάκοπης ελπίδας αλλά και δάσκαλος ευγνωμοσύνης και εξομολόγησης» σημείωσε ο Μακαριώτατος για τον...
24 Μαΐου, 2021 - 18:40
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2021 - 18:27

«Ο Ιησούς είναι ιατρός για τον άρρωστο και αμαρτωλό άνθρωπο»

Διαδώστε:
«Ο Ιησούς είναι ιατρός για τον άρρωστο και αμαρτωλό άνθρωπο»

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο κήρυγμά του στη Θεία Λειτουργία την Κυριακή του Παραλύτου τόνισε τη στάση του Σωτήρα απέναντι στον αδύναμο άνθρωπο και τη συμπεριφορά του τελευταίου απέναντι στα δεινά της ζωής.

«Είναι δάσκαλος του πόνου, της υπομονής, της αδιάκοπης ελπίδας αλλά και δάσκαλος ευγνωμοσύνης και εξομολόγησης» σημείωσε ο Μακαριώτατος για τον θεραπευμένο άνθρωπο. “Όχι μόνο ευχαρίστησε τον Θεό που είχε θεραπευτεί αλλά και ομολόγησε ενώπιον των ανθρώπων τον Ιησού Χριστό ώς Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων που θεραπεύει με τη Θεία του Δύναμη” πρόσθεσε ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης ανέφερε ότι “μερικές φορές η σωματική ασθένεια είναι συνέπεια πνευματικών και σωματικών αμαρτιών. Βλέπουμε όμως ότι μέσω πολλών ταλαιπωριών ο άνθρωπος καταφέρνει να μετανοήσει, και τότε ο Θεός που γνωρίζει τις σκέψεις και τις ψυχές των ανθρώπων πηγαίνει ακριβώς σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν καταφέρει να μετανοήσουν”.

Για τον Σωτήρα Χριστό ο Πατριάρχης Ρουμανίας σημείωσε ότι «ο Ιησούς είναι ιατρός για τον άρρωστο και αμαρτωλό άνθρωπο, για εκείνον που μετανοεί και ελπίζει για την θεραπεία. Ο Χριστός γνωρίζοντας τις αμαρτίες αυτού του αρρώστου, δεν μπαίνει σε διαμάχη μαζί του, δεν τον κατηγορεί αλλά πρώτα τον θεραπεύει, τον βοηθάει και στη συνέχεια τον συμβουλεύει χωρίς να ακούει άλλος άνθρωπος και τον παροτρύνει να μην αμαρτάνει πια ώστε να μη συμβεί τίποτα χειρότερο». 

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Κατοικίας ο Πατριάρχης Ρουμανίας κατέληξε την ομιλία του λέγοντας: «Ακόμα και αν δεν θεραπεύουμε αμέσως τις σωματικές ασθένειες, η μετάνοια και η καλλιέργεια της πίστης μας μέσω της προσευχής και της ελπίδας στη βοήθεια του Θεού καθαρίζει και θεραπεύει τις ψυχές μας από τις αμαρτίες, έτσι ώστε αν η ασθένεια είναι ανίατη η ψυχή θεραπεύεται από τις αμαρτίες μέσω του Αγίου Πνεύματος και μέσω της Θείας Κοινωνίας με το Σώμα και το Αίμα του Χρίστου».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων