05/03/2020 05/03/2020 Στην πρώτη εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και στην Κυριακή της Ορθοδοξίας αναφέρεται σε εγκύκλιό του ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. “Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα πνευματική περίοδο, έχοντας μια ιδιαίτερη πνευματική ομορφιά, μοναδικά εκφρασμένη με τη λειτουργική τάξη που περάσαμε μέσα στην πρώτη εβδομάδα” αναφέρει και προσθέτει: “Αυτό το πνευματικό ταξίδι μέχρι την Ανάσταση, θα συνεχιστεί...
05 Μαρτίου, 2020 - 8:56

“Ο Ιησούς μας συνοδεύει στο πνευματικό ταξίδι”

Διαδώστε:
“Ο Ιησούς μας συνοδεύει στο πνευματικό ταξίδι”

Στην πρώτη εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και στην Κυριακή της Ορθοδοξίας αναφέρεται σε εγκύκλιό του ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.
“Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα πνευματική περίοδο, έχοντας μια ιδιαίτερη πνευματική ομορφιά, μοναδικά εκφρασμένη με τη λειτουργική τάξη που περάσαμε μέσα στην πρώτη εβδομάδα” αναφέρει και προσθέτει: “Αυτό το πνευματικό ταξίδι μέχρι την Ανάσταση, θα συνεχιστεί με τον Χριστό να μας συνοδεύει, μέσω των Μυστηρίων της Εκκλησίας”.

“Η πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Σαρακοστής ονομάζεται Κυριακή της Ορθοδοξίας και είναι μια πραγματική έκκληση να καλλιεργηθεί η πνευματική μας ταυτότητα και να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του Ιησού Χριστού” υπογραμμίζει και προσθέτει: “Στην σύγχυση της σύγχρονης κοινωνίας, η ορθοδοξία της ζωής σημαίνει να ενωθεί η ομολογία της σωστής πίστης με τη σωστή καθημερινή ζωή”

Ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας, με αφορμή την Κυριακή της Ορθοδοξίας αναφέρεται κυρίως στη μεγάλη χάρη της φιλανθρωπίας, και καλεί όλους τους πιστούς να συμβάλουν στο έργο της Εκκλησίας και να σταθούν αρωγοί στην κοινωνία και σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων