19/07/2022 19/07/2022 Tην αποχαιρετιστήρια επίσκεψη του απερχόμενου Πρέσβη του Ισραήλ στην Ρουμανία, Ντέιβιντ Σαράνγκα, στο τέλος της διπλωματικής του αποστολής, υποδέχθηκε σήμερα, Τρίτη, 19 Ιουλίου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.  Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Πατριαρχική Κατοικία, εκτιμήθηκαν οι πολιτιστικοί και θρησκευτικοί δεσμοί μεταξύ των δύο κρατών, ενώ ο Πρέσβης κατά την αναχώρησή του...
19 Ιουλίου, 2022 - 20:17
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2022 - 20:18

Ο Ισραηλινός Πρέσβης αποχαιρετά τον Πατριάρχη Ρουμανίας

Διαδώστε:
Ο Ισραηλινός Πρέσβης αποχαιρετά τον Πατριάρχη Ρουμανίας

Tην αποχαιρετιστήρια επίσκεψη του απερχόμενου Πρέσβη του Ισραήλ στην Ρουμανία, Ντέιβιντ Σαράνγκα, στο τέλος της διπλωματικής του αποστολής, υποδέχθηκε σήμερα, Τρίτη, 19 Ιουλίου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. 

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Πατριαρχική Κατοικία, εκτιμήθηκαν οι πολιτιστικοί και θρησκευτικοί δεσμοί μεταξύ των δύο κρατών, ενώ ο Πρέσβης κατά την αναχώρησή του έκανε λόγο και για τους φιλικούς δεσμούς του Πατριάρχη Δανιήλ με τον εβραϊκό λαό.

«Δεν είναι εύκολο να ξεφύγω από μια χώρα που αγαπώ τόσο πολύ. Είναι η δεύτερη φορά που φεύγω από τη Ρουμανία, αλλά σίγουρα θα επιστρέψω στη Ρουμανία. Όχι ως πρέσβης, αλλά ως επισκέπτης πια.

«Σήμερα ξεκίνησα τις συναντήσεις αποχαιρετισμού με διαφορετικές προσωπικότητες και προτίμησα να έρθω να αποχαιρετήσω τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Δανιήλ».

«Τον ευχαρίστησα για αυτή τη φιλία του με τον εβραϊκό λαό και το κράτος του Ισραήλ. Αυτή η σχέση είναι ιδιαίτερη και εκτιμούμε πραγματικά αυτή τη φιλία», δήλωσε ο David Saranga, σύμφωνα με το Radio Trinitas.

Με αφορμή την επίσκεψη στην Πατριαρχική Κατοικία, ο Ισραηλινός Πρέσβης ανέφερε, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ότι γνώρισε τον Πατριάρχη Δανιήλ στο Ιάσιο, τη δεκαετία του 1990, όταν ήταν Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης.

Στο τέλος του ευχαριστηρίου μηνύματος, ο Πρέσβης κάλεσε για άλλη μια φορά τον Πατριάρχη της Ρουμανίας να επισκεφθεί την Ιερουσαλήμ και τους Αγίους Τόπους στο Ισραήλ την επόμενη χρονιά.

Πηγή κειμένου – φωτογραφιών: basilica.ro

Φωτογραφίες: Ziarul Lumina/Luigi Ivanciu

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων