27/02/2019 27/02/2019 Την καθημερινή φροντίδα δεκάδων παιδιών και ηλικιωμένων έχει αναλάβει ο εφημέριος Δανιήλ Νέκουλα στην κοινότητα Μπέρκα στην πόλη Μπουζάου. Τον χαρακτηρίζουν Καλό Σαμαρείτη της Ρουμανίας, και τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να υλοποιήσει διάφορα κοινωνικά προγράμματα . Όπως γράφει το basilica.ro γνώμονας της ζωής του π. Δανιήλ είναι τα λόγια του Ιησού “αγάπη τον πλησίον σου”...
27 Φεβρουαρίου, 2019 - 9:13

Ο “Καλός Σαμαρείτης” της Ρουμανίας

Διαδώστε:
Ο “Καλός Σαμαρείτης” της Ρουμανίας

Την καθημερινή φροντίδα δεκάδων παιδιών και ηλικιωμένων έχει αναλάβει ο εφημέριος Δανιήλ Νέκουλα στην κοινότητα Μπέρκα στην πόλη Μπουζάου. Τον χαρακτηρίζουν Καλό Σαμαρείτη της Ρουμανίας, και τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να υλοποιήσει διάφορα κοινωνικά προγράμματα .

Όπως γράφει το basilica.ro γνώμονας της ζωής του π. Δανιήλ είναι τα λόγια του Ιησού “αγάπη τον πλησίον σου” και αφιερώνει το μεγαλύτερη μέρος της ζωής του στην φροντίδα 129 ατόμων: 110 ηλικιωμένοι και 19 παιδιά. Και ο αριθμός αυτός μεγαλώνει.

“Ως μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, προσπαθούμε να θέσουμε σε εφαρμογή τις διδασκαλίες του Ιερού Ευαγγελίου” τονίζει.

Το μεγαλύτερο έργο του είναι η δημιουργία ενός Γηροκομείουπου παρέχει στέγη, περίθαλψη, ψυχολογική στήριξη, αλλά  ψυχαγωγικές δραστηριότητες για ηλικιωμένους.

Επίσης, έχει δημιουργήσει ένα κέντρο φιλοξενίας παιδιών που προέρχονται από οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Τα παιδιά αυτά βοηθούνται ώστε να μην εγκαταλείψουν το σχολείο. Τους παρέχεται  διαμονή, φαγητό, εκπαίδευση, ψυχολογική υποστήριξη”εξηγεί ο πατέρας Ντάνιελ.

Στο κέντρο φιλοξενούνται σήμερα 19 παιδιά από 4 ετών.

Προκειμένου να εξασφαλίσει επιπλέον εισόδημα για τις κοινωνικές αυτές δράσεις, ο π. Δανιήλ έχει δημιούργησε μονάδα παρασκευής παραδοσιακής μαρμελάδας, παραδοσιακών τουρσιών και κέικ.  Σε αυτό εργάζονται άνθρωποι από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Σήμερα απασχολεί συνολικά 49 υπαλλήλους και 11 εθελοντές, και είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην περιοχή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων