18/06/2021 18/06/2021 Στο ιατρείο της Ιεράς Μονής Putna ονόματι “Άγιος Μεγαλομάρτυς Παντελεήμων (Sfântul Mare Mucenic Pantelimon)” χθες, Πέμπτη, 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε αιμοδοσία, που συντόνισε ο οικογενειακός γιατρός Αρχιδιάκονος Sebastian Mircea. Στη δωρεά αίματος συμμετείχαν μοναχοί από τη Μονή Putna, αλλά και από το ησυχαστήριό της. Η δράση πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Σουτσεάβας και Ραουντίου κ. Καλλίνικου, στο...
18 Ιουνίου, 2021 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2021 - 16:00

Ο μεγαλύτερος αιμοδότης της Ρουμανίας, το Πατριαρχείο της

Διαδώστε:
Ο μεγαλύτερος αιμοδότης της Ρουμανίας, το Πατριαρχείο της

Στο ιατρείο της Ιεράς Μονής Putna ονόματι “Άγιος Μεγαλομάρτυς Παντελεήμων (Sfântul Mare Mucenic Pantelimon)” χθες, Πέμπτη, 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε αιμοδοσία, που συντόνισε ο οικογενειακός γιατρός Αρχιδιάκονος Sebastian Mircea.

Στη δωρεά αίματος συμμετείχαν μοναχοί από τη Μονή Putna, αλλά και από το ησυχαστήριό της.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Σουτσεάβας και Ραουντίου κ. Καλλίνικου, στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης που συνήφθη μεταξύ της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβας και Ραουντίου, του Κέντρου Μετάγγισης Αίματος Σουτσεάβας, του Ανθρωπιστικού Ιδρύματος Βορρά και του νέου νοσοκομείου Σουτσεάβας «Sfântul Ioan cel Nou».

Καθώς η ανάγκη για αίμα αυξήθηκε λόγω της αυξημένης συχνότητας αναβληθέντων χειρουργικών επεμβάσεων κατά το τελευταίο έτος, η διευθύντρια του Κέντρου Μετάγγισης Αίματος της Σουτσεάβας, ιατρός πρωτοβάθμιας περίθαλψης Maria-Antoaneta Pilat, κινητοποίησε την ομάδα συλλογής αίματος, που μετέβη στην Ιερά Μονή Πούτνα και συνέλεξε σε πέντε ώρες 450 ml αίματος από καθένα από τους 48 δωρητές!

Σημειώνεται πως ο αριθμός των δωρητών στη Ρουμανία δεν υπερβαίνει το 2% του πληθυσμού, σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 10%.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας υποστηρίζει τη δωρεά αίματος μέσω της εκστρατείας «Δωρίστε αίμα, σώστε μια ζωή!». Μέσα από τις εκστρατείες που διοργανώθηκαν από το 2013 και μετά, το Ρουμανικό Πατριαρχείο έχει γίνει το ίδρυμα με τη μεγαλύτερη συμβολή στην αύξηση του αριθμού των αιμοδοτών! Από το 2013 έως το 2019 δώρισε πάνω από 19.000 λίτρα αίματος!

Φωτογραφίες: Μονή Putna

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων