27/01/2022 27/01/2022 Στο διεθνές συνέδριο με τίτλο «Τελευταίος σταθμός… Άουσβιτς… Μπίρκεναου… Στρατόπεδα Θανάτου», με αφορμή τη Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος, παρευρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Βαντ, Φελεάκ και Κλούζ και Μητροπολίτης Κλούζ, Άλμπας, Κρισάνας και Μαραμούρες κ. Ανδρέας, στο Ζαλάου. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, προέτρεψε για να αγαπάμε τον πλησίον μας και...
27 Ιανουαρίου, 2022 - 14:18
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2022 - 14:21

Ο Μητροπολίτης Κλούζ για τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κλούζ για τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Στο διεθνές συνέδριο με τίτλο «Τελευταίος σταθμός… Άουσβιτς… Μπίρκεναου… Στρατόπεδα Θανάτου», με αφορμή τη Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος, παρευρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Βαντ, Φελεάκ και Κλούζ και Μητροπολίτης Κλούζ, Άλμπας, Κρισάνας και Μαραμούρες κ. Ανδρέας, στο Ζαλάου. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, προέτρεψε για να αγαπάμε τον πλησίον μας και τόνισε τη σημασία της αφύπνισης για τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, παρευρέθηκαν επίσης πρέσβεις και μέλη του διπλωματικού σώματος της Ρουμανίας.

«Με τη συμμετοχή μας σε αυτή τη σημαντική συνάντηση, σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά την εντολή του Θεού, «Ου φονεύσεις». και το γεγονός ότι πρέπει να αγαπάμε ο ένας τον άλλον. (…) Είθε ο Θεός να αναπαύσει τα έξι εκατομμύρια Εβραίους που πέθαναν σε ανείπωτες συνθήκες και ο Θεός να κάνει όλους τους ανθρώπους της γης όλο και καλύτερους», είπε ο Σεβασμιώτατος.

Το διεθνές συνέδριο για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος διοργανώθηκε, όπως κάθε χρόνο, από την Εβραϊκή Κοινότητα του Ζαλάου μαζί με την Ομοσπονδία Εβραϊκών Κοινοτήτων στη Ρουμανία και το Δημαρχείο του Ζαλάου.

Διαβάστε ακόμη: Η Εκκλησία της Ελλάδος και η διάσωση των Εβραίων

Πηγή φωτογραφιών: ziarullumina

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων