14/12/2022 14/12/2022 Ο Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνης ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην πόλη Τίργκου Νεάμτς, της Δυτικής Μολδαβίας, στη Ρουμανία, και μίλησε για τη σημασία της απλότητα της καρδιάς. Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε, ακόμη, και την ακολουθία του Αγιασμού στο νέο νεκροταφείο της περιοχής. Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι Ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στον βίο του...
14 Δεκεμβρίου, 2022 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2022 - 9:42

Ο Μητροπολίτης Μολδαβίας για την απλότητα της καρδιάς

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μολδαβίας για την απλότητα της καρδιάς

Ο Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνης ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην πόλη Τίργκου Νεάμτς, της Δυτικής Μολδαβίας, στη Ρουμανία, και μίλησε για τη σημασία της απλότητα της καρδιάς. Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε, ακόμη, και την ακολουθία του Αγιασμού στο νέο νεκροταφείο της περιοχής.

  • Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στον βίο του Αγίου Σπυρίδωνα, τόνισε ότι η απλότητα της καρδιάς είναι ευάρεστη στον Θεό: «Η απλότητα της καρδιάς είναι ευσεβής γιατί φέρνει τον άνθρωπο πιο κοντά στον Θεό. Σκοπός του ανθρώπου είναι η θέωση, και ο άνθρωπος για να αγωνιστεί προς το μεγάλο αυτό μυστήριο της θέωσης δεν μπορεί παρά να διακατέχεται απλότητα στην καρδιά του. Εμείς περιπλέκουμε τη ζωή μας προσπαθώντας να ακούσουμε τις συμβουλές των γύρω μας, οι οποίοι όπως λένε θέλουν το καλό μας. Ωστόσο, ό,τι σκέφτεσαι, αποφασίζεις να κάνεις και τελικά το κάνεις γίνεται σύμφωνα με το θέλημα του Θεού».

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ιδιαίτερη δραστηριότητα που πραγματοποιείται στην ενορία εδώ και 30 χρόνια, αλλά και για την ίδρυση της σημερινής εκκλησίας, ο π. Gheorghe Vrăjitoru έλαβε τη διάκριση «Crucea Moldavă» (Μολδαβικός Σταυρός) από τη Μητρόπολη Μολδαβίας και Μπουκοβίνης. Παράλληλα, ο δήμος του πρόσφερε τον τίτλο του επίτιμου δημότη.

Από την πλευρά του, ο π. Gheorghe Vrăjitoru της ενορίας απηύθυνε ευχαριστήριο λόγο προς τον Σεβασμιώτατο: «Επικαλούμασταν τον Άγιο Σπυρίδωνα άπειρες φορές και η προσευχή δεν έμεινε αναπάντητη. Καταφέραμε να χτίσουμε την εκκλησία με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από παντού. Δόξα τον Θεό που έφτασα σε αυτήν την άγια ημέρα, όντας 70 ετών, και μετά από 30 χρόνια από την έναρξη της ίδρυσης του ναού, και 18 χρόνια από τον αγιασμό του. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στο νεκροταφείο της εκκλησίας, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πιστών της ενορίας.

Με πληροφορίες από ziarullumina (Mihail Vrăjitoru)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων