08/03/2022 08/03/2022 Τον Αρχιεπίσκοπο Τιμισοάρας και Μητροπολίτη Βανάτου κ. Ιωάννη επισκέφθηκε ο Ούγγρος Πρέσβης στο Επισκοπικό Κέντρο στην Τιμισοάρα, χθες, Δευτέρα. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η διέλευση των προσφύγων από την Ουκρανία, κοινή ανησυχία Ουγγαρίας και Ρουμανίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Πρέσβη της Ουγγαρίας στο Βουκουρέστι, Botond Zákonyi, στο πλαίσιο των καλών σχέσεων...
08 Μαρτίου, 2022 - 12:04
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2022 - 12:07

Ο Μητροπολίτης Βανάτου με τον Πρέσβη της Ουγγαρίας για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βανάτου με τον Πρέσβη της Ουγγαρίας για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Τον Αρχιεπίσκοπο Τιμισοάρας και Μητροπολίτη Βανάτου κ. Ιωάννη επισκέφθηκε ο Ούγγρος Πρέσβης στο Επισκοπικό Κέντρο στην Τιμισοάρα, χθες, Δευτέρα.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η διέλευση των προσφύγων από την Ουκρανία, κοινή ανησυχία Ουγγαρίας και Ρουμανίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Πρέσβη της Ουγγαρίας στο Βουκουρέστι, Botond Zákonyi, στο πλαίσιο των καλών σχέσεων μεταξύ Ρουμανίας-Ουγγαρίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Μητροπολίτης Ιωάννης επανέλαβε την ανησυχία της Εκκλησίας για βοήθεια προς τους Ουκρανούς που έχουν καταφύγει στη Ρουμανία και γνωστοποίησε τις προσπάθειες Επισκοπών, ενοριών και μοναστηριών, που παρέχουν ηθική και υλική υποστήριξη στους πρόσφυγες.

Εν τέλει, ο Μητροπολίτης Βανάτου ευχαρίστησε τον εκλεγμένο πρέσβη για τη διπλωματική προσπάθεια που κατέβαλε, προκειμένου να ξεμπλοκάρει τη διέλευση Ουκρανών μεταναστών από τα Ρουμανο-Ουγγρικά σύνορα.

Από το πρωί της Παρασκευής, 172.935 Ουκρανοί πολίτες έχουν εισέλθει στη Ρουμανία, εκ των οποίων οι 58.106 παρέμειναν στη χώρα. Ένα σημαντικό μέρος όσων εισήλθαν στο Sighetu Marmației, στην κομητεία Maramureș, συνέχισαν τη διέλευση προς τα δυτικά, μέσω της Ουγγαρίας.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων