23/05/2023 23/05/2023 Στο πλαίσιο των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε όλη την περιοχή του ποταμού Προύθου για την ένταξη της Δημοκρατίας της Μολδαβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο  Μητροπολίτης Βεσσαραβίας κ. Πέτρος έκανε έκκληση για ενότητα. Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να υποστηρίξουν την ευρωπαϊκή πορεία της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, “προς το συμφέρον και για την ευημερία όλων των πολιτών...
23 Μαΐου, 2023 - 10:11
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2023 - 12:17

Ο Μητροπολίτης Βεσσαραβίας για την ευρωπαϊκή πορεία της Δημοκρατίας της Μολδαβίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βεσσαραβίας για την ευρωπαϊκή πορεία της Δημοκρατίας της Μολδαβίας

Στο πλαίσιο των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε όλη την περιοχή του ποταμού Προύθου για την ένταξη της Δημοκρατίας της Μολδαβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο  Μητροπολίτης Βεσσαραβίας κ. Πέτρος έκανε έκκληση για ενότητα.

Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να υποστηρίξουν την ευρωπαϊκή πορεία της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, “προς το συμφέρον και για την ευημερία όλων των πολιτών αυτής της χώρας που είναι ευλογημένη από τον Θεό”.

“Θα προσευχηθούμε να επικρατήσει ο διάλογος και η συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, υποστηρίζοντας έτσι τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης”, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος σε μήνυμά του.

Μία ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας

“Ελπίζουμε ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση θα είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε για να εξασφαλίσουμε ένα λαμπρό μέλλον για όλα τα παιδιά μας. Ενισχύοντας τη Δημοκρατία, προωθώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και εφαρμόζοντας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, μπορούμε να οικοδομήσουμε μια πιο δίκαιη κοινωνία, πιο ανοιχτή στον κόσμο και πιο κοντά στον Θεό”, επεσήμανε.

Να επωφεληθούμε από την εμπειρία της ευρωπαϊκής κοινότητας

“Η ένταξη στην ευρωπαϊκή κοινότητα δεν είναι μόνο πολιτικός στόχος, αλλά αντιπροσωπεύει τη βαθιά μας φιλοδοξία να ευθυγραμμιστούμε με τις συνθήκες διαβίωσης των ευρωπαϊκών χωρών, να συμβάλουμε στην εδραίωση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή μας. Είναι μια ευκαιρία να επωφεληθούμε από την υποστήριξη και την εμπειρία της ευρωπαϊκής κοινότητας σε διάφορους τομείς, όπως η οικονομία, η εκπαίδευση, η υγεία, το περιβάλλον κ.α.”, τόνισε.

“Ενωμένοι και με αποφασιστικότητα ας εκφράσουμε ανοιχτά και χωρίς δισταγμό την επιθυμία μας να γίνουμε μέρος της ευρωπαϊκής κοινότητας, στηρίζοντας τους ηγέτες της χώρας που καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Ας δείξουμε ότι είμαστε ένα έθνος αποφασισμένο και αφοσιωμένο στα ιδανικά, ότι είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συμβάλουμε στην οικοδόμηση μιας πιο ισχυρής και ενωμένης κοινωνίας”, υπογράμμισε.

Κοινό όνειρο μία αναπτυγμένη Μολδαβία

“Ας ενωθούμε σε μια ισχυρή δήλωση και ας στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε μέρος της ευρωπαϊκής κοινότητας. Ας δείξουμε αποφασιστικότητα και ας δεσμευτούμε για την πραγματοποίηση του κοινού μας ονείρου – μιας αναπτυγμένης Μολδαβίας, στην οποία οι εθνικές μας αξίες και η ρουμανική πολιτιστική μας ταυτότητα συμπλέκονται με τις ευρωπαϊκές”, κατέληξε.

Πηγή: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων