28/07/2022 28/07/2022 Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Βεσσαραβίας κ. Πέτρο είχε ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στη Δημοκρατία της Μολδαβίας, Κεντ Λόγξντον. Του Νικόλαου Ζαΐμη  Κύριο θέμα της συζήτησης που διεξήχθη στην Μητροπολιτική Κατοικία ήταν η θρησκευτική ελευθερία στο πλαίσιο του πολέμου στα σύνορα της χώρας. Ο Αμερικανός διπλωμάτης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για τις φιλανθρωπικές του ενέργειες...
28 Ιουλίου, 2022 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2022 - 14:01

Ο νέος Πρέσβης των ΗΠΑ στη Μολδαβία στον Μητροπολίτη Βεσσαραβίας

Διαδώστε:
Ο νέος Πρέσβης των ΗΠΑ στη Μολδαβία στον Μητροπολίτη Βεσσαραβίας

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Βεσσαραβίας κ. Πέτρο είχε ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στη Δημοκρατία της Μολδαβίας, Κεντ Λόγξντον.

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Κύριο θέμα της συζήτησης που διεξήχθη στην Μητροπολιτική Κατοικία ήταν η θρησκευτική ελευθερία στο πλαίσιο του πολέμου στα σύνορα της χώρας. Ο Αμερικανός διπλωμάτης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για τις φιλανθρωπικές του ενέργειες και για τη βοήθεια που δόθηκε στους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Παράλληλα, ο Πρέσβης, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντά του, εξέφρασε την επιθυμία να ενταθούν οι σχέσεις συνεργασίας μεταξύ της Πρεσβείας των ΗΠΑ και της Μητρόπολης Βεσσαραβίας. Σε ένδειξη εκτίμησης, ο Μητροπολίτης Βεσσαραβίας Πέτρος στον κ. Πρέσβη την Αγία Γραφή.

Σύμφωνα με το basilica.ro, η καλή σχέση μεταξύ της Μητρόπολης Βεσσαραβίας και της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κισινάου ξεκίνησε το 2017 όταν ο Τζέιμς Πέτιτ, πρώην πρέσβης, επισκέφθηκε την έδρα της Μητρόπολης. Η συνεργασία συνεχίστηκε και κατά τη θητεία του κ. Dereck J. Hogan. Το 2020, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κισινάου προσφέρθηκε να υποστηρίξει την κοινωνική-φιλανθρωπική δραστηριότητα της Μητρόπολης της Βεσσαραβίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων