31/01/2020 31/01/2020 “Οι Μεγάλοι Δάσκαλοι του κόσμου, οι Τρεις Ιεράρχες,έλαβαν από την παιδική ηλικία μια τέλεια χριστιανική εκπαίδευση και οι μητέρες τους αποτελούν πρότυπο για τις σημερινές μητέρες” δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, αναφερόμενος στην εορτή των Τριών Ιεραρχών. Στο πλαίσιο του έτους “Ποιμαντικής φροντίδας γονέων και παιδιών” στην οποία έχει αφιερώσει το 2020 η Ρουμανική...
31 Ιανουαρίου, 2020 - 9:24
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2020 - 11:29

Ο Πατρ. Δανιήλ για τις Μητέρες των Τριών Ιεραρχών

Διαδώστε:
Ο Πατρ. Δανιήλ για τις Μητέρες των Τριών Ιεραρχών

“Οι Μεγάλοι Δάσκαλοι του κόσμου, οι Τρεις Ιεράρχες,έλαβαν από την παιδική ηλικία μια τέλεια χριστιανική εκπαίδευση και οι μητέρες τους αποτελούν πρότυπο για τις σημερινές μητέρες” δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, αναφερόμενος στην εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Στο πλαίσιο του έτους “Ποιμαντικής φροντίδας γονέων και παιδιών” στην οποία έχει αφιερώσει το 2020 η Ρουμανική Εκκλησία, ο Μακαριώτατος επέλεξε να αναφερθεί στο χθεσινό του κήρυγμα στις Μητέρες των Τριών Ιεραρχών, τις Αγίες Εμμελεία, Νόννα και Ανθούσα (η μνήμη τους τιμάται στις 9 Φεβρουαρίου).

Ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας τόνισε ότι οι μητέρες αυτές γνώριζαν την ευθύνη να αναθρέψουν τα παιδιά τους με αγάπη στον Χριστό και στην Εκκλησία και να είναι ελεήμονες.

Και κατέληξε λέγοντας ότι οι ηρωίδες αυτές μητέρες πρέπει να γίνουν πρότυπο Μητέρας σήμερα, και οικογένειές τους παράδειγμα για τις σημερινές οικογένειες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων