16/01/2020 16/01/2020 Στην σημασία της γενναιοδωρίας και της προσφοράς, ως έκφραση της ρουμανικής πνευματικότητας, αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ρουμανική Ακαδημία με αφορμή την Εθνική Ημέρα Πολιτισμού. «Μεταξύ των ξεχωριστών αρετών που έχει ο ρουμανικός λαός, είναι η κουλτούρα της ευλάβειας και της ανθρωπιάς, αυτή η σημαντική κληρονομιά αξιών και κανόνων...
16 Ιανουαρίου, 2020 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2020 - 11:45

Ο Πατρ. Δανιήλ για τον «πολιτισμό» της προσφοράς

Διαδώστε:
Ο Πατρ. Δανιήλ για τον «πολιτισμό» της προσφοράς

Στην σημασία της γενναιοδωρίας και της προσφοράς, ως έκφραση της ρουμανικής πνευματικότητας, αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ρουμανική Ακαδημία με αφορμή την Εθνική Ημέρα Πολιτισμού.

«Μεταξύ των ξεχωριστών αρετών που έχει ο ρουμανικός λαός, είναι η κουλτούρα της ευλάβειας και της ανθρωπιάς, αυτή η σημαντική κληρονομιά αξιών και κανόνων που έχουν διαμορφώσει την πνευματικότητα και τον πολιτισμό του ρουμανικού λαού», τόνισε ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Εκτός από τον ουσιαστικό και γνωστό ρόλο του ρουμανικού πολιτισμού στην εξέλιξη της χώρας μας, είναι απαραίτητο να μιλήσουμε για εκείνη την πτυχή του πολιτισμού, στην οποία δίδεται πολύ λιγότερη έμφαση: Πρόκειται για τον πολιτισμό της προσφοράς, της γενναιοδωρίας, της φιλανθρωπίας» τόνισε.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πατριάρχης Ρουμανίας αναφέρθηκε παράλληλα και στο μεγάλο φιλανθρωπικό έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων