12/10/2019 12/10/2019 Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο βρίσκεται στην Ρουμανία, κομίζοντας την δεξιά χείρα του Αγίου Σπυρίδωνα, η οποία τέθηκε από το πρωί σε ιερό προσκύνημα στον Πατριαρχικό καθεδρικό ναό στο Βουκουρέστι. Η τίμια χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος έκανε μια στάση στη ρουμανική πρωτεύουσα, καθώς ως τελικό  θα έχει το Ιάσιο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για...
12 Οκτωβρίου, 2019 - 18:25
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2019 - 18:20

Ο Πατρ. Ρουμανίας προσκύνησε τον Άγιο Σπυρίδωνα

Διαδώστε:
Ο Πατρ. Ρουμανίας προσκύνησε τον Άγιο Σπυρίδωνα

Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο βρίσκεται στην Ρουμανία, κομίζοντας την δεξιά χείρα του Αγίου Σπυρίδωνα, η οποία τέθηκε από το πρωί σε ιερό προσκύνημα στον Πατριαρχικό καθεδρικό ναό στο Βουκουρέστι.

Η τίμια χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος έκανε μια στάση στη ρουμανική πρωτεύουσα, καθώς ως τελικό  θα έχει το Ιάσιο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής.

Πλήθος πιστών έσπευσε να προσκυνήσει με ευλάβεια το Ιερό λείψανο του Αγίου μεταξύ αυτών και ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος είχε συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο, τον οποίο και ευχαρίστησε για την δυνατότητα που παρείχε στους πιστούς του Βουκουρεστίου, έστω και για λίγες ώρες, να προσκυνήσουν την αγία χείρα του Αγίου Σπυρίδωνα.

“Μέσα από τους αγίους μας οι αδελφές Εκκλησίες ενδυναμώνουν την πνευματική τους κοινωνία” τόνισε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Φωτογραφίες: Basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων