12/01/2022 12/01/2022 Τον παιδικό σταθμό «Άγιος Στυλιανός» στη νοτιοανατολική Ρουμανία επισκέφθηκε και καθαγίασε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης σημειώνοντας ότι για πολλούς που έγιναν άγιοι, «η παιδική και η πρώιμη παιδική εκπαίδευση ήταν πολύ σημαντική». Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, στην εορτή της Συνάξεως της...
12 Ιανουαρίου, 2022 - 18:43
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2022 - 19:01

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας ευλόγησε τον παιδικό σταθμό «Άγιος Στυλιανός» στο Ουρλάτσι

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας ευλόγησε τον παιδικό σταθμό «Άγιος Στυλιανός» στο Ουρλάτσι

Τον παιδικό σταθμό «Άγιος Στυλιανός» στη νοτιοανατολική Ρουμανία επισκέφθηκε και καθαγίασε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης σημειώνοντας ότι για πολλούς που έγιναν άγιοι, «η παιδική και η πρώιμη παιδική εκπαίδευση ήταν πολύ σημαντική».

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, στην εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, καθαγίασε το Κέντρο Ημέρα του Παιδιού του Αγίου Στυλιανού στο Ουρλάτσι το οποίο εγκαινιάστηκε αρχικά από τον Μακαριώτατο το 2013, και ευλογήθηκε ξανά στις 26 Δεκεμβρίου αφού επεκτάθηκε και εκσυγχρονίστηκε.

Το κέντρο προσφέρει υπηρεσίες μετά το σχολείο, φροντιστηριακή και συμβουλευτική υποστήριξη για 35 παιδιά που προέρχονται από οικονομικά ασθενείς οικογένειες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μαθητές του σχολείου λαμβάνουν ζεστό φαγητό, σχολικά είδη, ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Το κέντρο πραγματοποιεί επίσης εξωσχολικές δραστηριότητες, όπως τουρνουά σκακιού και μαθήματα τέχνης.

«Η Σύναξη της Θεοτόκου είναι ημέρα ευλογίας για όλους όσους φροντίζουν παιδιά, όπως η Μητέρα του Θεού φρόντιζε το μωρό Ιησού», είπε ο Μακαριώτατος μετά τον αγιασμό.

Και τονίζοντας τη σημασία της εκπαίδευσης, ο Πατριάρχης Ρουμανίας σημείωσε ότι για πολλούς που έγιναν άγιοι, «η παιδική και η πρώιμη παιδική εκπαίδευση ήταν πολύ σημαντική».

«Επομένως, θεωρούμε ότι η μεγαλύτερη μορφή αγάπης είναι η ταπεινή αγάπη που δεν περιμένει ανταμοιβή», πρόσθεσε ο Μακαριώτατος.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας προσέφερε επίσης μια εικόνα της Μητέρας του Θεού ως ένδειξη εκτίμησης για το έργο του κέντρου.

 

Photography courtesy of Lumina Newspaper / Luigi Ivanciu

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων