18/09/2023 18/09/2023 Στην έννοια της αυταπάρνησης εστίασε το κήρυγμά του για την Κυριακή μετά της Ύψωση του Τιμίου Σταυρού ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.  Μιλώντας από το Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στο Βουκουρέστι ο Μακαριώτατος υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια δυσνόητη λέξη σε πολλούς, ωστόσο αυτή αποτελεί την αρχή της ένωσής μας με τον Χριστό. “Είναι...
18 Σεπτεμβρίου, 2023 - 11:16
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2023 - 11:37

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ για τη σημασία της αυταπάρνησης

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ για τη σημασία της αυταπάρνησης

Στην έννοια της αυταπάρνησης εστίασε το κήρυγμά του για την Κυριακή μετά της Ύψωση του Τιμίου Σταυρού ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ

Μιλώντας από το Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στο Βουκουρέστι ο Μακαριώτατος υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια δυσνόητη λέξη σε πολλούς, ωστόσο αυτή αποτελεί την αρχή της ένωσής μας με τον Χριστό. “Είναι μια λέξη η οποία δύσκολα μπορεί να κατανοηθεί στην εποχής μας στην οποία κυριαρχεί ο εγωισμός και η ατομικότητα”, είπε.

“Μια πιο προσεκτική ματιά στα λόγια του Σωτήρα μας βοηθά να καταλάβουμε ότι η αυταπάρνηση δεν είναι αυταπάρνηση, αλλά μεταμόρφωση της παθιασμένης, εγωιστικής ή ναρκισσιστικής αυτοαγάπης σε ταπεινή και δοτική ή ελεήμονα αγάπη”, εξήγησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

“Πρόκειται για μια μεταστροφή, η οποία δεν αρνείται τον εαυτό μας, αλλά επαναπροσδιορίζει το κέντρο έχοντας ως επίκεντρο την αγάπη του Χριστού η οποία οδηγεί στην αγάπη του συνανθρώπου. Τότε ο άνθρωπος γίνεται αληθινά ελεύθερος, βγαίνει από τον τάφο του δικού του ναρκισσισμού ή εγωκεντρισμού”, πρόσθεσε ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πατριάρχης τόνισε ότι “κανείς δεν μπορεί να σηκώσει τον σταυρό της ζωής, στο δρόμο της σωτηρίας, χωρίς τη βοήθεια του Χριστού”.

Πηγή: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων