09/05/2022 09/05/2022 Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε χθες, Κυριακή των Μυροφόρων, στη Μονή Σαμουρκασέστι στο Ίλφοβ της Ρουμανίας παρέστη συμπροσευχόμενος ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ. Στο κήρυγμά του ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας τόνισε ιδιαίτερα τη συμβολή των γυναικών στο έργο της Εκκλησίας με αφορμή τις τιμώμενες Μυροφόρες γυναίκες. “Οι Μυροφόρες γυναίκες αντιπροσωπεύουν όλες τις γυναίκες,...
09 Μαΐου, 2022 - 9:16
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2022 - 9:26

Ο Πατριάρχης Δανιήλ για τις Μυροφόρες και τις σύγχρονες “μυροφόρες”

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Δανιήλ για τις Μυροφόρες και τις σύγχρονες “μυροφόρες”

Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε χθες, Κυριακή των Μυροφόρων, στη Μονή Σαμουρκασέστι στο Ίλφοβ της Ρουμανίας παρέστη συμπροσευχόμενος ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ.

Στο κήρυγμά του ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας τόνισε ιδιαίτερα τη συμβολή των γυναικών στο έργο της Εκκλησίας με αφορμή τις τιμώμενες Μυροφόρες γυναίκες.

“Οι Μυροφόρες γυναίκες αντιπροσωπεύουν όλες τις γυναίκες, αλλά κυρίως τις χριστιανές μητέρες, που από τα ξημερώματα πηγαίνουν στην εικόνα του Σωτήρος Ιησού Χριστού και ζητούν τη βοήθειά Του”, ανέφερε και πρόσθεσε οι Μυροφόρες αντιπροσωπεύουν όλες τις γυναίκες που ζητούν τη βοήθεια του Χριστού για να μεγαλώσουν τα παιδιά, να είναι πιστές σύζυγοι, ευσεβείς γυναίκες στην εκκλησία, και να είναι φορείς των αξιών της πίστης”. 

Μυροφόρες γυναίκες, οι πιο γενναίοι άνθρωποι

«Οι Μυροφόρες γυναίκες έγιναν παράδειγμα χριστιανικής ευσέβειας, ενώ οι μαθητές του Ιησού κλείστηκαν σε ένα σπίτι από φόβο. Οι Μυροφόρες γυναίκες είχαν περισσότερο θάρρος από τους μαθητές του Ιησού, και από το σούρουπο πήγαν με μύρο για να αλείψουν το σώμα Του, σύμφωνα με το έθιμο των Ιουδαίων» σημείωσε.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας αναφέρθηκε στα λόγια του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, ο οποίος επαινώντας τις μυροφόρες γυναίκες για το θάρρος τους.

Τι μαθαίνουμε από τις Μυροφόρες Γυναίκες

Ως πιστές γυναίκες, οι Μυροφόρες αντιπροσωπεύουν τις μητέρες, τις συζύγους και τις κόρες σε κάθε οικογένεια , αλλά και τις μητέρες και τις αδελφές στα μοναστήρια, επεσήμανε ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ.

«Οι Μυροφόρες αντιπροσωπεύουν όλες τις μοναχές στα μοναστήρια και που ακολουθούν ασκητική ζωή. Ωστόσο, αντιπροσωπεύουν επίσης το πλήθος των πιστών γυναικών που προσέχουν τους άρρωστους στα νοσοκομεία, το πλήθος των νοσοκόμων ή κοινωνικών λειτουργών, το πλήθος των γυναικών που εργάζονται σε εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα και σε πολλούς άλλους τομείς , εκπέποντας γύρω τους το φως της πίστης και τη χαρά της Ανάστασης του Χριστού ως ελπίδα ζωής σε κοινωνία με τον Θεό και με τους ανθρώπους».

Φωτογραφίες: Ziarlumina.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων