08/12/2021 08/12/2021 Για την ανάγκη διατήρησης και ανάδειξης των πολιτιστικών αξιών στις σημερινές και τις επόμενες γενιές, μίλησε ο Πατριάρχης της Ρουμανίας, Μακαριώτατος κ.κ. Δανιήλ, κατά την εκδήλωση με θέμα «Ρουμανικές Αξίες και Παραδόσεις – UNESCO 65», που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου, στο Βουκουρέστι. Η συμμετοχή της εν Ρουμανία Εκκλησίας στις εκδηλώσεις της UNESCO-65 έχει...
08 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:48
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2021 - 9:53

Ο Πατριάρχης Δανιήλ για τις ρουμανικές αξίες

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Δανιήλ για τις ρουμανικές αξίες

Για την ανάγκη διατήρησης και ανάδειξης των πολιτιστικών αξιών στις σημερινές και τις επόμενες γενιές, μίλησε ο Πατριάρχης της Ρουμανίας, Μακαριώτατος κ.κ. Δανιήλ, κατά την εκδήλωση με θέμα «Ρουμανικές Αξίες και Παραδόσεις – UNESCO 65», που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου, στο Βουκουρέστι.

Η συμμετοχή της εν Ρουμανία Εκκλησίας στις εκδηλώσεις της UNESCO-65 έχει ως κίνητρο την ανάγκη καλλιέργειας της πνευματικής και πολιτιστικής ταυτότητας του ρουμανικού λαού, σε διάλογο με τις αξίες και τις παραδόσεις άλλων λαών, καθώς και την ευγνωμοσύνη και την πίστη προς τη μνήμη των προκατόχων. Η γνώση, η διατήρηση και η ανάδειξη αυτών των αξιών, καθώς και το πνευματικό και πολιτιστικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκαν, είναι απαραίτητες όχι μόνο για τις σημερινές, αλλά κυρίως για τις επόμενες γενιές. Σε αυτήν την επετειακή χρονιά σχετικά με την παρουσία της Ρουμανίας στην UNESCO, το Πατριαρχείο Ρουμανίας διοργάνωσε πολιτιστικά-εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα την ενδυνάμωση των πνευματικών δεσμών με τους Ρουμάνους της διασποράς και με τις ρουμανικές ορθόδοξες εθνότητες στις γειτονικές χώρες.

Αυτό που χρειάζεται στο πολυπολιτισμικό και πολυγλωσσικό πλαίσιο του σημερινού κόσμου, σύμφωνα με τον Μακαριώτατο κ.κ. Δανιήλ, είναι μια αληθινή κουλτούρα διαλόγου, ειδικά για τη νέα γενιά, η γνώση των ριζών της ταυτότητας και η ανάληψη των δικών της αξιών και παραδόσεων. Ταυτόχρονα, όπως επεσήμανε ο Μακαριότατος, “έχουμε στρέψει την προσοχή μας στις γενιές που έζησαν πριν από εμάς, αλλά με το έργο και το ταλέντο τους μας άφησαν ως παρακαταθήκη πολύτιμα υλικά και πνευματικά μνημεία. Είναι καθήκον μας να ξαναβρούμε και να καλλιεργήσουμε μέσω της εκπαίδευσης αυτές τις ακτίνες φωτός που συνδέουν μυστηριωδώς το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον”.

“Καθώς αυτή η χρονιά φτάνει στο τέλος της και προετοιμαζόμαστε για τη γιορτή της Γέννησης του Ιησού Χριστού και τη μετάβαση στην Πρωτοχρονιά, τα κάλαντα μας θυμίζουν την πνευματική κοινωνία μεταξύ των γενεών“, είπε χαρακτηριστικά.

Με την ευκαιρία αυτής της εορταστικής εκδήλωσης, που διοργάνωσε η Μικτή Μόνιμη Επιτροπή της Ρουμανικής Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας για τις σχέσεις με την UNESCO, “συγχαίρουμε όλα τα ιδρύματα και τα άτομα που συνέβαλαν στην επετειακή ατζέντα της UNESCO-65, καθώς και τα ιδρύματα των μέσων ενημέρωσης που προώθησαν τις εκδηλώσεις. Υπό το πρίσμα των εορτών που πλησιάζουν, σας ευχόμαστε να συνδυάζετε πάντα τη χαρά με την καλοσύνη, την ελπίδα και την ειρήνη, τον πατριωτισμό και τον διεθνικό διάλογο, στο πλαίσιο του ανοίγματος και της διεθνούς συνεργασίας που προσφέρει η UNESCO“,τόνισε ο Μακαριώτατος κ.κ. Δανιήλ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων