03/11/2023 03/11/2023 Τους υπεύθυνους της Πατριαρχικής Διοίκησης και της Επισκοπικής Διοίκησης της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου που διοργάνωσαν την εορτή του Αγίου Δημητρίου του Νέου τίμησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ την Πέμπτη, απονέμοντας το Τιμητικό Δίπλωμα 2023 – «Αφιερωματικό Έτος Ποιμαντικής Ηλικιωμένων», μαζί με μετάλλιο. «Από τους προσκυνητές έμαθα πρωτίστως: πίστη, ζήλο και υπομονή», τόνισε ο Μακαριώτατος κατά...
03 Νοεμβρίου, 2023 - 10:38
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2023 - 10:35

Ο Πατριάρχης Δανιήλ τίμησε τους συντελεστές της πανήγυρης για τον Προστάτη του Βουκουρεστίου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Δανιήλ τίμησε τους συντελεστές της πανήγυρης για τον Προστάτη του Βουκουρεστίου

Τους υπεύθυνους της Πατριαρχικής Διοίκησης και της Επισκοπικής Διοίκησης της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου που διοργάνωσαν την εορτή του Αγίου Δημητρίου του Νέου τίμησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ την Πέμπτη, απονέμοντας το Τιμητικό Δίπλωμα 2023 – «Αφιερωματικό Έτος Ποιμαντικής Ηλικιωμένων», μαζί με μετάλλιο.

«Από τους προσκυνητές έμαθα πρωτίστως: πίστη, ζήλο και υπομονή», τόνισε ο Μακαριώτατος κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Πατριαρχική Κατοικία στη ρουμανική πρωτεύουσα.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ αναφέρθηκε στην ομορφιά των ακολουθιών, στην όμορφη φθινοπωρινή πνευματική ζεστασιά που βίωσαν κατά την εορτή του Προστάτη τους Αγίου Δημητρίου του Νέου, αλλά και στη χαρά να έχουν στο Βουκουρέστι τα λείψανα του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου και την εικόνα της Παναγίας Σουμελά από την Ελλάδα.

Παράλληλα, ο Μακαριώτατος έδωσε πατρικές συμβουλές προς τους ιερείς και υπογράμμισε ότι «ο προστάτης άγιος δεν είναι απλώς παράδοση». «Ο ναός είναι μια ιεραποστολική-ποιμαντική εκδήλωση με έντονη λειτουργική δράση», είπε.

Φωτογραφίες:  Basilica.ro / Mircea Florescu

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων