05/04/2023 05/04/2023 Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε χθες τον Πρέσβη της Πορτογαλίας στη Ρουμανία κ. Paulo Cunha Alves, στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι. Ο Πρέσβης ευχαρίστησε για την υποδοχή τον Μακαριώτατο και τόνισε τις πολύ καλές παραδοσιακές σχέσεις μεταξύ Ρουμανίας και Πορτογαλίας. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Ο Μακαριώτατος κ.κ. Δανιήλ εκτίμησε την πλούσια διπλωματική δραστηριότητα του Πρέσβη...
05 Απριλίου, 2023 - 8:49
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2023 - 11:01

Ο Πατριάρχης Δανιήλ υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Πορτογαλίας στο Βουκουρέστι

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Δανιήλ υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Πορτογαλίας στο Βουκουρέστι

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε χθες τον Πρέσβη της Πορτογαλίας στη Ρουμανία κ. Paulo Cunha Alves, στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι. Ο Πρέσβης ευχαρίστησε για την υποδοχή τον Μακαριώτατο και τόνισε τις πολύ καλές παραδοσιακές σχέσεις μεταξύ Ρουμανίας και Πορτογαλίας.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο Μακαριώτατος κ.κ. Δανιήλ εκτίμησε την πλούσια διπλωματική δραστηριότητα του Πρέσβη και υπενθύμισε τον μεγάλο αριθμό Ρουμάνων που εγκαταστάθηκαν προσωρινά ή μόνιμα στην Πορτογαλία, ως επί το πλείστον στις επτά ενορίες της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ισπανία και την Πορτογαλία, και που έχουν ενσωματωθεί επιυχώς στην πορτογαλική κοινωνία.

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης επεσήμανε τη σημασία της ρουμανικής κοινότητας, κυρίως της Ορθόδοξης, στην Πορτογαλία, η οποία, μετά από διάλογο με τις κρατικές αρχές, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, θα μπορέσει να υποστηριχθεί στις προσπάθειές της, με μια προοπτική για την απόκτηση νέων Ιερών Ναών για τους περίπου 60 χιλιάδες Ρουμάνους Ορθοδόξους αυτής της χώρας.

Από τη μεριά το ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας ευχαρίστησε τον Πρέσβη για τη φιλοξενία που επέδειξε ο πορτογαλικός λαός στους μόνιμα ή προσωρινά εγκατεστημένους στην Πορτογαλία Ρουμάνους.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο συνομιλητές αναφέρθηκαν στον ρόλο και τη σημασία του διαλόγου μεταξύ Χριστιανών και την προώθηση μιας κουλτούρας ειρήνης και συνεργασίας, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της σύγχρονης κοινωνίας.

Τέλος μίλησαν για τις προκλήσεις που ανιτμετωπίζει η Ευρώπη από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης από την νόσο covid-19, και της ρωσοκρανικής κρίσης.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Ιανουαρίου ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις υποδέχθηκε μεταξύ άλλων και τον Πρέσβη της Προτογαλίας, με τον οποίο συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των κρατών, για την συμμετοχή της Πορτογαλίας με στρατεύματα στην ανατολική πλευρά της Ρουμανίας και για την προοπτική συνέχισης και εμβάθυνσης της συνεργασίας στον στρατιωτικό τομέα.

 

Με πληροφορίες από basilica (Iulian Dumitrascu)

Φωτογραφίες Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

Βίντεο trinitas.tv

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων