21/02/2019 21/02/2019 Ο Πατριάρχης  Ρουμανίας κ.κ Δανιήλ άνοιξε τις εργασίες της Εθνικής Συνέλευσης της Εκκλησίας της Ρουμανίας. Τα μέλη της Συνέλευσης θα αναθεωρήσουν και θα αξιολογήσουν τις δραστηριότητες που διεξήγαγε η ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία το 2018. Τα έργα της Εθνοσυνέλευσης της Εκκλησίας ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης από τον Πατριάρχη Δανιήλ στο Πατριαρχικό Παλάτι. Ο Πατριάρχης κ.κ....
21 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:43
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2019 - 8:44

H Εθνική Συνέλευση της Εκκλησίας της Ρουμανίας υπό τον Πατριάρχη

Διαδώστε:
H Εθνική Συνέλευση της Εκκλησίας της Ρουμανίας υπό τον Πατριάρχη

Ο Πατριάρχης  Ρουμανίας κ.κ Δανιήλ άνοιξε τις εργασίες της Εθνικής Συνέλευσης της Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Τα μέλη της Συνέλευσης θα αναθεωρήσουν και θα αξιολογήσουν τις δραστηριότητες που διεξήγαγε η ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία το 2018.
Τα έργα της Εθνοσυνέλευσης της Εκκλησίας ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης από τον Πατριάρχη Δανιήλ στο Πατριαρχικό Παλάτι.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ υπενθύμισε την  έκθεση την οποία παρουσίασε  την Τρίτη το εθνικό συμβούλιο  και τόνισε ότι είναι σημαντικό να οικοδομήσουμε τόπους λατρείας, και την πνευματική οικοδομή των πιστών:

“Εμείς δεν είμαστε οι οικοδόμοι μόνο των τόπων λατρείας, αλλά και η πνευματική οικοδομή της Εκκλησίας των ψυχών των ανθρώπων μέσα από την εκπαίδευση, μέσα από  τον αγιασμό και ιδιαίτερα από το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο” ε.ίπε ο Πατριάρχης

Τόνισε τα συμβολικά γεγονότα που συνέβησαν τον χρόνο που πέρασε  μεταξύ των οποίων το πιο σημαντικό ήταν η ολοκλήρωση του καθεδρικού ναού.

Σχετικά με τον Καθεδρικό Ναό, ο Μακαριώτατος δήλωσε ότι “η Εκκλησία ήταν ένα ειδικό σύμβολο της εκατονταετηρίδας της Μεγάλης Ένωσης το 1918».

Ο Εθνικός Καθεδρικός Ναός «αντιπροσωπεύει τη Ρουμανική πνευματικότητα και την αγάπη για τον Θεό, ενώνει συμβολικά τα άτομα με ευγνωμοσύνη » είπε ο Πατριάρχης Δανιήλ.

πληροφορίες από basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων