23/10/2023 23/10/2023 Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ επισκέφθηκε το Σάββατο την γυναικεία Ιερά Μονή Christiana στο Βουκουρέστι και το Κέντρο Περίθαλψης Ηλικιωμένων εντός του μοναστηριακού συγκροτήματος. Ο Μακαριώτατος επισκεπτόμενος το Καθολικό του Αγίου Πνεύματος είπε ότι “ερχόμαστε σε αυτό το μοναστήρι ειδικά για να γνωρίσουμε τους ηλικιωμένους που φροντίζονται, προστατεύονται και ενθαρρύνονται σε αυτή την περίοδο της...
23 Οκτωβρίου, 2023 - 18:29
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2023 - 21:21

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας επισκέφθηκε το Κέντρο Περίθαλψης Ηλικιωμένων γυναικείας Μονής στο Βουκουρέστι

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας επισκέφθηκε το Κέντρο Περίθαλψης Ηλικιωμένων γυναικείας Μονής στο Βουκουρέστι

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ επισκέφθηκε το Σάββατο την γυναικεία Ιερά Μονή Christiana στο Βουκουρέστι και το Κέντρο Περίθαλψης Ηλικιωμένων εντός του μοναστηριακού συγκροτήματος.

Ο Μακαριώτατος επισκεπτόμενος το Καθολικό του Αγίου Πνεύματος είπε ότι “ερχόμαστε σε αυτό το μοναστήρι ειδικά για να γνωρίσουμε τους ηλικιωμένους που φροντίζονται, προστατεύονται και ενθαρρύνονται σε αυτή την περίοδο της ζωής τους”.

Ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας προσέφερε πολλά δώρα στην Μονή, όπως προσευχητάρια, τους 12 τόμους της Φιλοκαλίας και λιβάνι. Από τη μεριά της η Ηγουμένη Benedicta Chirobocea προσέφερε μια εικόνα στον Πατριάρχη.

Απευθυνόμενος στους ηλικιωμένους, τόνισε: “Σε αυτή την ξεχωριστή χρονιά που είναι αφιερωμένη στην Ποιμαντική Φροντίδα Ηλικιωμένων, η Εκκλησία επιθυμεί να δείξει μεγάλη τιμή και εκτίμηση σε όλους τους γονείς, παππούδες, γιαγιάδες και γενικότερα τους ηλικιωμένους, επειδή εργάστηκαν όλη τους τη ζωή και διαφυλάττουν την Ορθόδοξη πίστη“.

Ο Μακαριώτατος τους πορσέφερε μια εικόνα και ένα προσευχητάρι.

Η Ηγουμένη έλαβε το Δίπλωμα αναγνώρισης του έργου της και της συνεισφοράς της.

Ο Μακαριώτατος προσέφερε ακόμη 236.230 λέι από την Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου και το Πατριαρχείο Ρουμανίας για τις εργασίες επισκευής που θα πραγματοποιηθούν στην ταράτσα του οικισμού.

Η πρωτοβουλία για την ανέγερση της Μονής Christiana ανήκε στον γιατρό Pavel Chirilă, ο οποίος, υποστηριζόμενος από μια ομάδα ιερέων και γιατρών από το Βουκουρέστι, ζήτησε το 1992 την ευλογία του τότε Πατριάρχη Θεόκτιστο για την ανέγερση ενός ιατροεκκλησιαστικού ιδρύματος που θα περιλαμβάνει μια πολυκλινική με ιατρούς τεσσάρων ειδικοτήτων και ένα μοναστήρι.

Το γηροκομείο της Μονής εγκαινιάστηκε στις 2 Οκτωβρίου 2005, και προορίζεται για ηλικιωμένες γυναίκες που θέλουν να περάσουν την τελευταία περίοδο της ζωής τους κοντά στον Θεό, στο μοναστηριακό περιβάλλον.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες: Basilica (Alexandru Boboc, Mircea Florescu)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων