16/06/2023 16/06/2023 Δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στα δημοσιογραφικά δρώμενα της εκκλησιαστικής ενημέρωσης στη Ρουμανίας συμπληρώνει σήμερα το Basilica News Agency. Το Basilica News Agency δημιουργήθηκε μαζί με το Basilica Press Center στις 27 Οκτωβρίου 2007. Η επίσημη έναρξη της ιστοσελίδας και η δημοσίευση των πρώτων ειδήσεων πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου 2008. “Καθιερωμένο ως τμήμα του Basilica Media...
16 Ιουνίου, 2023 - 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2023 - 13:03

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τα 15 χρόνια λειτουργίας του Basilica News Agency

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τα 15 χρόνια λειτουργίας του Basilica News Agency

Δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στα δημοσιογραφικά δρώμενα της εκκλησιαστικής ενημέρωσης στη Ρουμανίας συμπληρώνει σήμερα το Basilica News Agency.

Το Basilica News Agency δημιουργήθηκε μαζί με το Basilica Press Center στις 27 Οκτωβρίου 2007. Η επίσημη έναρξη της ιστοσελίδας και η δημοσίευση των πρώτων ειδήσεων πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου 2008.

“Καθιερωμένο ως τμήμα του Basilica Media Center το 2007, το Basilica News Agency του Ρουμανικού Πατριαρχείου ξεκίνησε την ιστοσελίδα του και δημοσίευσε το πρώτο του άρθρο στις 16 Ιουνίου 2008, ξεκινώντας έτσι, υπό την ευλογία της Αγίας Τριάδας, έναν ιεραπόστολο ταξίδι όλο και πιο σχετικό στο πλαίσιο των μέσων ενημέρωσης της Ρουμανίας”, αναφέρει στο ευχετήριο μήνυμα του ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Ο Μακαριώτατος σημειώνει ότι “Το Basilica News Agency έγινε αντιπροσωπευτικό ορόσημο στη μετάδοση πληροφοριών που σχετίζονται με επίσημες διευθύνσεις του Πατριαρχείου της Ρουμανίας μέσω του διαφοροποιημένου συντακτικού του έργου” προσθέτοντας ακόμα ότι “Μέσα από ειδήσεις, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις, αυτό το Πρακτορείο παρουσιάζει μία πλευρά της Εκκλησίας, απεικονίζοντας διάφορες πτυχές, από τη ζωή των ενοριών στα ρουμανικά χωριά μέχρι τη δραστηριότητα των ηγετών των τοπικών Εκκλησιών και τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα του Χριστιανισμού. Με δεκαπέντε χρόνια εμπειρίας στον τομέα, το Basilica News Agency έχει εξελιχθεί και ενισχυθεί, καθιστώντας ένα γνήσιο ορθόδοξο ειδησεογραφικό site με διεθνή προβολή”.

“Ωφέλιμες πληροφορίες για τους Ορθόδοξους πιστούς”

Ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας υπογραμμίζει ότι η συντακτική του ομάδα πραγματοποιεί μια ουσιαστική ιεραποστολική δραστηριότητα προωθώντας το «The Good to Know» στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας ένα μοντέλο επικοινωνίας για επισκοπές, ενορίες ή ορθόδοξους συλλόγους.

“Αν και πρόκειται για ένα σχετικά μικρό newsroom, το Basilica News Agency του Πατριαρχείου Ρουμανίας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα σχετικών ειδήσεων τόσο στο πλαίσιο της Εκκλησίας όσο και στο επίπεδο της κοινωνίας γενικότερα. Αυτές οι πληροφορίες είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για τους Ορθόδοξους πιστούς που συνδέονται με την ολοένα και πιο δυναμική κοινωνία μας. Μέσω του ιστότοπου Basilica.ro, οι πιστοί μπορούν να ενημερώνονται για τις κοινωνικές εξελίξεις και να κατανοούν πώς σχετίζονται οι χριστιανικές αξίες και αρχές με τα τρέχοντα ζητήματα”, καταλήγει.

Το Basilica.ro σήμερα

Επί του παρόντος, το Basilica.ro παρέχει αποκλειστικό και συγκεκριμένο δίγλωσσο περιεχόμενο για το δίκτυο στο Facebook, το Twitter και το Instagram. Είναι επίσης παρούσα με τρέχουσες ειδήσεις στο Telegram, καθώς και διάφορα βίντεο στον επίσημο λογαριασμό της στο YouTube.

Το Basilica.ro ξεπέρασε πρόσφατα τα 111.000 άρθρα που δημοσιεύτηκαν, με μέσο όρο πάνω από 20.000 μοναδικούς επισκέπτες την ημέρα. Η ομάδα του Basilica News Agency αποτελείται αυτή τη στιγμή από εννέα άτομα: έναν σκηνοθέτη, έναν αρχισυντάκτη, τέσσερις συντάκτες, δύο φωτορεπόρτερ και έναν διαχειριστή μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων