30/06/2021 30/06/2021 Μήνυμα για την ορθή χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στο πλαίσιο των προκλήσεων του σύγχρονου κόσμου στέλνει ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα για την χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης η οποία έχει καθιερωθεί να τιμάται, από το 2010, στις 30 Ιουνίου. “Στο πλαίσιο της πανδημίας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδείχθηκαν...
30 Ιουνίου, 2021 - 10:36

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Μήνυμα για την ορθή χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στο πλαίσιο των προκλήσεων του σύγχρονου κόσμου στέλνει ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα για την χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης η οποία έχει καθιερωθεί να τιμάται, από το 2010, στις 30 Ιουνίου.

“Στο πλαίσιο της πανδημίας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδείχθηκαν ένα πολύ χρήσιμο ιεραποστολικό και ποιμαντικό μέσο, ​​καθώς για πολύ καιρό οι πιστοί δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες της Εκκλησίας. Έτσι, η διαδικτυακή μετάδοση διαδικτυακών υπηρεσιών ήταν μια παρηγοριά ψυχής, πηγή ειρήνης και χαράς, ειδικά επειδή πολλοί άνθρωποι υπέφεραν από μοναξιά, άγχος, την ανασφάλεια για το αύριο, τον φόβο της ασθένειας και του θανάτου”, αναφέρει.

Ο Μακαριώτατος ευχαριστεί μέσα από το μήνυμά του τις Επισκοπές, τις ενορίες και τα μοναστήρια του Πατριαρχείου για την άμεση ανταπόκριση στις προτροπές του αλλά και τις πνευματικές ανάγκες των πιστών, σχετικά με τη διασφάλιση της μετάδοσης της Θείας Λειτουργίας και των Ιερών Ακολουθιών από τα κοινωνικά δίκτυα. “Μέσα από τις ακολουθίες της Εκκλησίας που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο, η περίοδος της μοναξιάς και της ανησυχίας μετατράπηκε σε μια ελπίδα και κοινωνία, ο πιστός ανέμενε με μεγάλη ευθύνη και εμπιστοσύνη στον Θεό για τη στιγμή της επιστροφής στη λειτουργική ζωή, την οποία απολαμβάνουμε σήμερα”, υπογραμμίζει.

“Η Ημέρα αυτή είναι μια ευκαιρία να συγχαρώ όλους όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσουν τις καλές λέξεις και πράξεις των ανθρώπων, και όχι για να προκαλέσουν συγκρούσεις και προσβλητικές συζητήσεις”, κατέληξε. 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων