09/09/2021 09/09/2021 Στον καθοριστικό ρόλο τον οποίο κατέχουν η οικογένεια και η εκκλησία στην εκπαίδευση των παιδιών και των νέων, αλλά και στα νέα δεδομένα που έχει επιφέρει στην εκπαίδευση η πανδημία του κορωνοϊου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. “Ακολουθώντας τη στάση του Κυρία απέναντι στα...
09 Σεπτεμβρίου, 2021 - 9:44
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2021 - 9:52

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τη νέα σχολική χρονιά

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τη νέα σχολική χρονιά

Στον καθοριστικό ρόλο τον οποίο κατέχουν η οικογένεια και η εκκλησία στην εκπαίδευση των παιδιών και των νέων, αλλά και στα νέα δεδομένα που έχει επιφέρει στην εκπαίδευση η πανδημία του κορωνοϊου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

“Ακολουθώντας τη στάση του Κυρία απέναντι στα παιδιά, η Εκκλησία κατάλαβε ότι η τέχνη της εκπαίδευσης παιδιών και νέων δεν είναι ένα συνηθισμένο έργο, αλλά είναι το πιο σημαντικό από τις τέχνες”, υπογραμμίζει ο Μακαριώτατος.

“Στο πλαίσιο της ρουμανικής και ευρωπαϊκής παράδοσης, είναι γνωστός ο καθοριστικός ρόλος της Οικογένειας και της Εκκλησίας στην εκπαίδευση των παιδιών και των νέων με την πάροδο του χρόνου. Σήμερα, όταν, υπό την επίδραση των εκκοσμικευμένων ιδεολογιών, η συμβολή τους στον τομέα της εκπαίδευσης μειώνεται, με τη συνεργασία μεταξύ Οικογένειας, Εκκλησίας και Σχολείου να καθίσταται απαραίτητη, προκειμένου να προσφέρουμε στα παιδιά και τους νέους τα εφόδια για την προσωπική και κοινωνική τους ανάπτυξη”, αναφέρει σε άλλο σημείο του μηνύματός του.

Τέλος, ο Μακαριώτατος επεσήμανε τις επιδράσεις που έχει επιφέρει στην εκπαίδευση η πανδημία του κορωνοϊου κάνοντας αναφορά και σε πρόσφατες μελέτες που ασχολήθηκαν με το ζήτημα αυτό.

Φωτογραφία αρχείου: Mircea Florescu/ basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων