28/02/2023 28/02/2023 Για την λειτουργική αξία της περιόδου του Τριωδίου καθώς και την πνευματική προετοιμασία που μας οδηγεί στο πραγματικό βίωμα της πορείας προς το Πάθος του Κυρίου και την Ανάσταση μίλησε χθες από το Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στο Βουκουρέστι, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.  Ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου και αρχικά,...
28 Φεβρουαρίου, 2023 - 10:12
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2023 - 10:13

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τη σημασία της μετάνοιας τη Σαρακοστή

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τη σημασία της μετάνοιας τη Σαρακοστή

Για την λειτουργική αξία της περιόδου του Τριωδίου καθώς και την πνευματική προετοιμασία που μας οδηγεί στο πραγματικό βίωμα της πορείας προς το Πάθος του Κυρίου και την Ανάσταση μίλησε χθες από το Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στο Βουκουρέστι, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. 

Ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου και αρχικά, αφού μίλησε γιατί τελείται η ακολουθία αυτή την περίοδο, αναφέρθηκε στη μεγάλη αξία που έχει από υμνολογικής, και όχι μόνο, πλευράς το Τριώδιο στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μεγάλη αρετή που χαρακτηρίζει την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή η οποία δεν είναι άλλη από τη μετάνοια. “Στη Σαρακοστή του Πάσχα η μετάνοια είναι η μεγαλύτερη αρετή. Συχνά λοιπόν ζητείται να ανοίξουν οι «Πύλες της μετανοίας» από τον Σωτήρα για να ληφθεί η άφεση των αμαρτιών και η ανάσταση της ψυχής από τον θάνατο που προκάλεσε η αμαρτία”, ανέφερε.

Πηγή φωτογραφιών: ziarullumina.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων