14/12/2022 14/12/2022 Για την θεραπεία των ασθενών είναι απαραίτητο η ιατρική επιστήμη να συνδυάζεται με την πίστη στον Θεό, την Πηγή της ζωής. Αυτά δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με αφορμή την τέλεση της ακολουθίας του Αγιασμού σε ένα νέο εργοστάσιο με φαρμακευτικά προϊόντα. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Με την ευλογία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, ο Μητροπολίτης Μολδαβίας και...
14 Δεκεμβρίου, 2022 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2022 - 15:06

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τη θεραπεία ασθενών με τη συνεργασία ιατρικής επιστήμης και πίστης στο Θεό

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τη θεραπεία ασθενών με τη συνεργασία ιατρικής επιστήμης και πίστης στο Θεό

Για την θεραπεία των ασθενών είναι απαραίτητο η ιατρική επιστήμη να συνδυάζεται με την πίστη στον Θεό, την Πηγή της ζωής. Αυτά δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με αφορμή την τέλεση της ακολουθίας του Αγιασμού σε ένα νέο εργοστάσιο με φαρμακευτικά προϊόντα.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Με την ευλογία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, ο Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνης τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στα εγκαίνια νέου εργοστασίου παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων στο Ιάσιο. Συμμετείχαν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου, επαγγελματίες του ιατρικού χώρου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, ανάγνωσε το μήνυμα του Μακαριωτάτου κ.κ. Δανιήλ με τίτλο «Συγχαρητήρια και ευλογίες για το νέο εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων»:

«Η θεραπεία ενός ασθενούς επιτυγχάνεται μέσω της ιατρικής επιστήμης και της πίστης στον Θεό, την Πηγή της ζωής. Για αυτήν την αλληλεπίδραση επιστήμης και πίστης δοξάζουμε το Θεό, και ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην ανάδειξη αυτού του εργοστασίου τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, προσφέροντας ο καθένας από εσάς τον χρόνο του, τις γνώσεις του και το ταλέντο του», υπογράμμισε ο Μακαριώτατος στο μήνυμά του.

Ακόμη, ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας τόνισε ότι η παραγωγική εφαρμογή των τοπικών φαρμακευτικών προϊόντων (αλοιφές, κρέμες, τζελ) είναι αποτέλεσμα της αδιάκοπης έρευνας, ανάπτυξης και δοκιμών του εργοστασίου στο Ιάσιο, για συγκεκριμένες ασθένειες. Με αυτόν τον τρόπο εργοστάσιο έχει ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο, γιατί προσφέρει τη δυνατότητα της κατ’ οίκον θεραπείας και συμβάλει στη σημαντική μείωση των ημερών νοσηλείας.

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο η ηγεσία του εργοστασίου υποστηρίζει διάφορες κοινωνικές-πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Εκκλησίας», επεσήμανε ο Μακαριώτατος.

«Προσευχόμαστε στον Θεό να δώσει σε όλους τη χαρά να εργάζονται με τον Κύριο, τον Γιατρό των ψυχών και των σωμάτων μας, στην ευγενή αποστολή να συνεισφέρουμε στη θεραπεία των ανθρώπων, μέσω ασφαλών και αποτελεσματικών φαρμάκων, που κατασκευάζονται στη Ρουμανία, από Ρουμάνους και σε προσιτές τιμές», κατέληξε ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

Από τη μεριά του ο Σεβασμιώτατος κ. Θεοφάνης, μετά την ανάγνωση του μηνύματος του Μακαριωτάτου, απευθυνόμενος στο προσωπικό του εργοστασίου εξέφρασε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του για «όλα όσα συνέβησαν με την πάροδο του χρόνου και διαπιστώνουμε ότι συμβαίνει ακόμα και σήμερα. Σεβασμός για όλα τα καλά που δίνετε στην κοινότητα του Ιασίου μέσω της προσφοράς θέσεων εργασίας στο Ιάσιο και μέσω όλων όσων σημαίνει αυτό το φαρμακευτικό κέντρο στη συνείδηση ​​των κατοίκων του Ιασίου και των κατοίκων της Μολδαβίας γενικότερα. Σας ευγνωμονούμε ακόμη, για τη συμβολή σας στο ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας. Υπενθυμίζω ότι έργα στην επικράτεια της Ιεράς Μητρόπολης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης που ωφελούνται από τις φιλανθρωπικές δράσεις της ηγεσίας του εργοστασίου».

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης ο γενικός διευθυντής Ioan Nani (Ιωάννης Νάνι) έλαβε τη μητροπολιτική διάκριση «Σταυρός Αγίου Ιωσήφ του Ελεήμονος».

«Είμαστε χριστιανοί από τη φύση μας, είμαστε από την καταγωγή μας Ρουμάνοι, Ορθόδοξοι. Ευχαριστούμε τον Θεό όποτε κάνουμε κάτι καλό για τον συνάνθρωπό μας. Νομίζω ότι σήμερα αναδεικνύουμε τη δουλειά δεκαετιών, αλλά κυρίως των τελευταίων πέντε-έξι ετών. Θέλουμε μέσω αυτού του νέου κέντρου παραγωγής να κάνουμε καλό στους ανθρώπους αυτής της χώρας, στους συναδέλφους μας που εργάζονται εδώ, στις οικογένειές μας, στην πόλη όπου μεγαλώσαμε και εξελιχθήκαμε ως άνθρωποι και, γιατί όχι, να μεταφέρουμε ένα μήνυμα από εμάς, από τους Ρουμάνους, σε άλλα μέρη του κόσμου» , είπε ο κ. Ioan Nani.

Βίντεο από trinitas.tv

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από doxologia.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων