17/01/2022 17/01/2022 Στην αξία της ευγνωμοσύνης στη ζωή του ανθρώπου αναφέρθηκε, κατά το κήρυγμά του με αφορμή την ευαγγελική της Κυριακής που αναφερόταν στη θεραπεία των δέκα λεπρών, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Ο Μακαριώτατος  σημείωσε ότι ως δημιούργημα, ο άνθρωπος είναι υποχρεωμένος να ανταποκρίνεται με ευγνωμοσύνη στην ταπεινή και ελεήμονα αγάπη του Δημιουργού του. Ενώ χαρακτήρισε...
17 Ιανουαρίου, 2022 - 10:08
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2022 - 11:57

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για την αξία της ευγνωμοσύνης

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για την αξία της ευγνωμοσύνης

Στην αξία της ευγνωμοσύνης στη ζωή του ανθρώπου αναφέρθηκε, κατά το κήρυγμά του με αφορμή την ευαγγελική της Κυριακής που αναφερόταν στη θεραπεία των δέκα λεπρών, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Ο Μακαριώτατος  σημείωσε ότι ως δημιούργημα, ο άνθρωπος είναι υποχρεωμένος να ανταποκρίνεται με ευγνωμοσύνη στην ταπεινή και ελεήμονα αγάπη του Δημιουργού του. Ενώ χαρακτήρισε τη Θεία Λειτουργία ως την υπέρτατη προσευχή της ευγνωμοσύνης του ανθρώπου προς τον Θεό.

«Ο Ιησούς δεν χρειάζεται έπαινο, αλλά τονίζει ότι η ευγνωμοσύνη είναι ηθικό καθήκον του ανθρώπου και, επιπλέον, ένδειξη υγείας της ψυχής…. Δηλαδή οι 10 λεπροί θεραπεύτηκαν από τη λέπρα του σώματος, αλλά μόνο ένας θεραπεύτηκε από τη λέπρα της ψυχής, που είναι αχαριστία. Είναι μια κατάσταση αναπηρίας η ασθένεια της αχαριστίας, μια κατάσταση πνευματικής αναισθησίας. Αυτή η κατάσταση πνευματικής αναισθησίας της ψυχής αμφισβητείται εδώ από τον Σωτήρα Ιησού Χριστό με το ερώτημα: Αλλά πού είναι οι εννέα; ”, σημείωσε ο Πατριάρχης Δανιήλ.

“Το ευαγγέλιο μας προτρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον Θεό, που μας δίνει ζωή και υγεία, και σε όλους όσους συνέβαλαν στη σωματική και πνευματική μας ανάπτυξη και βοήθεια”, κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων