21/04/2022 21/04/2022 Στο μήνυμά του για το Πάσχα 2022, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ αναφέρθηκε στο νόημα της Ανάστασης του Κυρίου και στην ανάγκη να εντείνουμε τις δράσεις προσφοράς στον συνάνθρωπο. Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, ο Μακαριώτατος επεσήμανε το πόσο απαραίτητο είναι να αυξηθεί ο αριθμός των προσευχών για το τέλος του πολέμου. Της...
21 Απριλίου, 2022 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2022 - 11:50

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για την Ανάσταση, την ελεημοσύνη και τον πόλεμο στην Ουκρανία

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για την Ανάσταση, την ελεημοσύνη και τον πόλεμο στην Ουκρανία

Στο μήνυμά του για το Πάσχα 2022, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ αναφέρθηκε στο νόημα της Ανάστασης του Κυρίου και στην ανάγκη να εντείνουμε τις δράσεις προσφοράς στον συνάνθρωπο. Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, ο Μακαριώτατος επεσήμανε το πόσο απαραίτητο είναι να αυξηθεί ο αριθμός των προσευχών για το τέλος του πολέμου.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Το φως της χάριτος της Αγίας Τριάδος που συνδέει τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας με το μυστήριο της Ανάστασης εκ των νεκρών, είναι το φως που καθοδηγεί τη ζωή και την αποστολή της Εκκλησίας στον κόσμο. Επομένως, καθώς προετοιμαζόμαστε για τη γιορτή της Ανάστασης του Κυρίου, κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, μετανοούμε για τις κακές μας πράξεις μέσω του Μυστηρίου της Εξομολόγησης ή της Εξομολόγησης των Αμαρτιών, μετανοώντας και ζητώντας συγχώρεση για τις αμαρτίες μας. Τότε μετέχουμε στο Σώμα και το Αίμα του Χριστού, για άφεση αμαρτιών και για αιώνια ζωή», εξήγησε ο Μακαριώτατος.

«Η Ανάσταση του Χριστού δεν είναι επιστροφή στην επίγεια ζωή αναμεμειγμένη με βάσανα και διαφθορά, αλλά αποτελεί την αρχή μιας άλλης ζωής: μιας αιώνιας ουράνιας ζωής για την ψυχή και το σώμα», υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.

Η παγκόσμια ανάσταση

Ο Μακαριώτατος, στο μήνυμά του αναφέρθηκε στο πώς με την Ανάσταση του Κυρίου οδηγούμαστε στην παγκόσμια ανάσταση:

«Η σύνδεση μεταξύ της αλήθειας της Ανάστασης του Χριστού και της αλήθειας της δημόσιας ή παγκόσμιας ανάστασης είναι τόσο ισχυρή ώστε αυτός που απορρίπτει την αλήθεια της ανάστασης του Χριστού απορρίπτει επίσης την αλήθεια της παγκόσμιας ανάστασης, και αυτός που πιστεύει και ομολογεί την αλήθεια της ανάστασης του Χριστού επίσης πιστεύει και ομολογεί την αλήθεια του νεκρού.

Κατανοούμε λοιπόν ότι το μυστήριο της Ανάστασης του Χριστού και της ανάστασης όλων των ανθρώπων είναι η καρδιά ή το κέντρο του ευαγγελίου που κηρύττουν οι Άγιοι Απόστολοι και το θεμέλιο της Ορθόδοξης πίστης που ομολογεί η Εκκλησία.

Το φως της Ανάστασης του Χριστού δίνει νόημα στην παγκόσμια ιστορία της ανθρωπότητας, γιατί την οδηγεί στην ανάσταση της ανθρωπότητας (παγκόσμιας ανάστασης). Επιπλέον, το φως της Ανάστασης του Χριστού δίνει νόημα σε ολόκληρη τη δημιουργία, δηλαδή σε ολόκληρο το σύμπαν ή τον κόσμο, επειδή κατευθύνει ολόκληρο το σύμπαν σε “έναν νέο ουρανό και μια νέα γη” όπου “δεν θα υπάρχει πια θάνατος”», τόνισε ο Μακαριώτατος.

Ελεημοσύνη

Στο δεύτερο μέρος του μηνύματος, ο Μακαριώτατος προέτρεψε να εντείνουμε τις δράσεις προσφοράς σε όσους χρειάζονται τη στήριξή μας, συμπεριλαμβανομένων των Ουκρανών προσφύγων.

«Σήμερα, όταν βλέπουμε γύρω μας σημάδια σωματικού και πνευματικού θανάτου: απληστία και βία, βάσανα και ανασφάλεια, φτώχεια και αδιαφορία, ας προσευχηθούμε στον Κύριο Ιησού Χριστό να μας ενδυναμώσει στο έργο μας για να βοηθήσουμε τους αρρώστους, τους ηλικιωμένους, τα ορφανά , τους φτωχούς και τους άπορους, σε αυτούς που θρηνούν και θρηνούν», τόνισε.

«Ας δείξουμε γύρω μας το φως της Ανάστασης του Χριστού. Ας κοιτάξουμε το πρόσωπο κάθε ανθρώπου υπό το φως της Ανάστασης του Χριστού. Ας δούμε τον καθένα ως συνταξιδιώτη μαζί μας στη βασιλεία των ουρανών», είπε Χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.

«Η προσευχή μας δίνει τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής και να βιώσουμε σε αυτόν τον κόσμο την ειρήνη και τη χαρά της Ανάστασης και την αιώνια ζωή», είπε χαρακτηριστικά.

Μήνυμα για την Ουκρανία

«Την σήμερον ημέρα που επικρατεί βία στην Ουκρανία οι άνθρωποι εκεί αντιμετωπίζουν πολλά δεινά, είναι απαραίτητο να αυξηθεί ο αριθμός των προσευχών για το τέλος του πολέμου και για την πνευματική ενίσχυση όσων υποφέρουν εξαιτίας του.

«Ας συνεχίσουμε να βοηθάμε τους Ουκρανούς πρόσφυγες, να γίνουμε γι’ αυτούς τα χέρια της φιλεύσπλαχνης αγάπης του Χριστού, Εκείνου που τους προστατεύει και τους δίνει δύναμη, υπομονή και ελπίδα για την επιστροφή τους στην πατρίδα τους», επεσήμανε ο Μακαριώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων